فریمورک  چیست ؟ بهترین فریمورک های برنامه نویسی کدام هستند؟ Django چیست؟ تفاوت React و Angular چیست؟ Laravel بهتر است یا ASP.NET ؟

همزمان با رشد برنامه نویسی و پیچیده تر شدن توسعه برنامه ها، توسعه دهندگان به چیزی بیش تر از درک زبان های برنامه نویسی نیاز دارند. چیزی مثل چارچوب های نرم افزاری یا فریم ورک ها که برنامه نویسی با این زبان ها را ساده تر می سازند.

فهرست مطالب

فریمورک (Framework) مجموعه ای از ابزارها، کلاس ها و توابع هستند که با کمک آنها می توانید اپلیکیشن های کاملی را برای پلتفرم مورد نظر بسازید. برخی از کارها در تمام نرم افزارها مورد نیاز است. مثل ورودی ها، پردازش خروجی و مدیریت خطا. فریمورک ها کارهای پایه ای این چنینی را مدیریت کرده تا توسعه دهندگان بتوانند روی موارد مرتبط با حوزه تخصصی خودشان تمرکز کنند. با این حال مفهوم”فریم ورک” تعریف گسترده ای دارد و فریم ورک های مختلف کارهای متفاوتی را انجام می دهند. به عنوان یک کارفرمای فنی، شما باید بدانید بهترین فریمورک های برنامه نویسی چه هستند؟ کدام یک معمول تر بوده و رواج بیش تری دارد.

اگر از قبل با این تعریف آشنایی داشته باشید، احتمالا کاربرد فریمورک ها را صرفا محدود به زبان جاوا اسکریپت می دانید. در ادامه خواهیم دیدکه بسیاری از زبان های برنامه نویسی دیگر هم فریمورک هایی دارند که روند توسعه را ساده تر می سازند.

در نمودار زیر، می توانید تغییرات میزان استفاده کاربران از تگ ها در Stack Overflow، برای 10 فریمورک نام برده شده در متن را مشاهده کنید. این نمودار یک دوره ی زمانی 10 ساله را نشان می دهد.

اجازه دهید بدون اتلاف وقت به سراغ ده فریمورک محبوب در زمان حال برویم.

 

React

فیسبوک توسعه فریمورک متن باز React را در سال ۲۰۱۳ آغاز کرد. از آن زمان تاکنون محبوبیت آن افزایش یافته است. این کتابخانه بر پایه ی جاوا اسکریپت ایجاد شد. به عنوان بنیان ماژولار برای اجزا UI که قابلیت استفاده مجدد را دارند طراحی شده است.

React به خودی خود یک فریمورک نیست. ولی فضای وسیعی از کتابخانه های کمکی را داراست که عملکرد های پیچیده تری را به نمایش می گذارند.

React Native، نسخه ی مخصوص تلفن همراه همین فریمورک است. کد ها را برای سیستم عامل های اندروید و ios کامپایل می کند. بنابراین توسعه دهندگان دیگر نیازی به ایجاد سه کد Front-end به صورت مجزا نخواهند داشت.

 

 

 

هم رویش منتشر کرده است:

آموزش React ___ سریع و پروژه محور با ساخت فروشگاه ساده ChatterBot

 

 

 

Angular

ایده Angular که پیش تر Angular JS نامیده می شد، به یکی از پروژه های گوگل برمی گردد. بر خلاف React این فریم ورک بسته کاملی از کتابخانه های درون ساخت را ارائه می دهد.

نسخه کنونی از Type Script استفاده می کند. که مجموعه تکامل یافته جاوا اسکریپت است. با این حال زبان های Java script و Dart هم پشتیبانی می شوند.

پیش از این تنها از جاوا اسکریپت پشتیبانی می شد ولی به منظور برطرف کردن نیاز های کاربران، سازندگان در نسخه ی دوم، فریم ورک را از پایه و به طور کامل بازسازی کردند.

Angular محبوبیت خود را مدیون سیستم نصب یکپارچه و بررسی سخت گیرانه ی syntax است. این امکان، پایداری کد ها را بالا برده و ابزار های پشتیبانی بسیاری را در اختیار کاربر می گذارد.

با قرار داشتن تمامی امکانات در یک بسته، دیگر نیازی به استفاده از کدهای واسطه و ترس از ضعف و یا خطرات احتمالی آن ها نیست.

البته همین موضوع می تواند برای بعضی از نرم افزارها یک عیب بزرگ بشمار آید چراکه اگر به تمام امکانات Angular احتیاج نداشته باشید حجم زیادی از سیستم، بدون استفاده اشغال خواهد شد.

با وجود طراحی مجدد در نسخه ی دوم،Angular همچنان یکی از محبوب ترین فریم ورک های front-end می باشد.

همچنین به لطف گستره ی جهانی استفاده از آن،Angular در تلاش برای باز کردن راه خود به برنامه نویسی Back-end است.

 

Django

جنگو (Django) نوعی فریم ورک وب و تماما بر پایه ی زبان پایتون است.

این فریم ورک نخستین بار در سال ۲۰۰۳ توسط تعدادی از برنامه نویسان وب در یک دفتر روزنامه نگاری در کانزاس توسعه پیدا کرد.

Django متن باز و رایگان بوده و به همین دلیل در بین عموم برنامه نویسان محبوبیت یافته است. Django بسیاری از کارهای رایج توسعه وب را ساده تر می کند.

از این موارد می توان به سریالی کردن اطلاعات، کش کردن(Caching) و احراز هویت اشاره کرد که Django همه ی این امکانات را مدیون طراحی ماژولار و ساختار تکمیل یافته از اجزا در دسترس است.

Django برنامه نویسی full stack را پشتیبانی می کند ولی اگر فریم ورک دیگری را برای بخش Front-end ترجیح می دهید، می توان از Django تنها در بخش Back-end استفاده کرد.

 

هم رویش منتشر کرده است:

آموزش جنگو Django - طراحی وب سایت با پایتون

آموزش Django REST برای تولید API با جنگو

آموزش انتشار پروژه جنگو در سرور آنلاین و رایگان Heroku

آموزش پایتون Python (برنامه نویسی پایتون مقدماتی تا پیشرفته )

 

Laravel

Laravel فریم ورک متن باز وب بر پایه PHP است و ظهور آن به ۸ سال پیش باز می گردد.

در ابتدا بر پایه Symphony بود و هدف آن برطرف سازی نقص هایی است که تیلور آتول(Taylor Otwell)در امکانات فریم ورک CodeIgniter شناسایی کرد.

Laravel همچنین پشتیبانی پیشرفته ای را برای مواردی چون احراز هویت، تعامل با پایگاه های داده ی رابطه ای(Relational databases) و مدیریت وابستگی آبجکت ها به هم (Dependency Management) داراست.

به کمک سیستم بسته بندی ماژولار، تعداد زیاد ابزارهای قابل استفاده و برنامه هایی که این فریم را پشتیبانی می کنند، Laravel موفق به فراهم سازی فریم ورک full stack شده است که کار توسعه را آسان می سازد.

** پیشنهاد مطالعه:

جنگو یا لاراول ؟ __ مقایسه Django و Laravel ــ انتخاب شما چیست؟

 

Ruby on Rails

به عنوان یکی از پیشگامان فریم ورک های Back-end ،Ruby on Rails بر بسیاری از تکنولوژی های توسعه وب پس از خود تاثیرگذار بوده است.

به دلیل پیدایش زودهنگام،Ruby on Rails بخش بزرگی از فناوری استاندارد ساخت وب از جمله HTTP ،JSON CSS ،JavaScript و… را تسهیل کرد.

مبنای کار روبی بر اساس دو شعار یا رویکرد رایج در توسعه وب یعنی (CoC (Convention over confugration و (DRY(Don’t repeat yourself است.

این دو در کنار هم بدین معنی است که روبی در تلاش است مدل های اطلاعاتی و منطق نرم افزار را تنها در یک مکان مشخص تعریف کند.

در ادامه بررسی بهترین فریمورک های برنامه نویسی بگذارید به سراغ مورد دیگری برویم.

 

Vue.js

بسته به میزان استفاده، Vue.js می تواند از یک کتابخانه ی ساده جاوا اسکرپیت تا یک فریم ورک Front-end کامل کارایی داشته باشد.

این دامنه ی وسیع از عملکرد های مختلف به عنوان راه حلی برای مشکل حجم زیاد مورد نیاز در AngularJS طراحی شده است و به این معنی است که نرم افزارهایی که تنها به بخش محدودی از Vue نیاز دارند، ملزم به وارد کردن موارد غیرضروری و در نتیجه پایین آوردن سرعت برنامه نیستند.

با این وجود، در صورت تمایل میتوان از Vue و ابزار های مربوط برای ایجاد زیرساخت برنامه های پیچیده مرتبط با وب استفاده کرد.

 

Spring

اغلب فریم ورک های اشاره شده در متن بر پایه زبان های برنامه نویسی وب هستند. اما Spring فریم ورک ویژه ی جاوا است و می تواند به عنوان بخشی از یک اپلیکیشن وب، میز کار مخصوص و یا نرم افزار مخصوص تلفن همراه هم بکار رود.

این فریمورک عملیات های ساده برای اپلیکیشن های پیچیده مانند تزریق وابستگی(dependency injection)، تعامل با پایگاه داده و سیگنال دهی را مدیریت می کند.

همچنین این فریم ورک برنامه نویسی ماژولار با روش AOP (Aspect-Oriented Programming) را فراهم میکند.

اگرچه Spring قابلیت استفاده در تمامی اپلیکیشن های جاوا را دارد، اغلب در اپلیکیشن های Back-end وب استفاده می شود.

 

Express

Express (یا Express.js) به عنوان یک فریمورک وب برای Node.js عمل می کند که خود یک محیط اجرایی برای جاوا اسکریپت بوده و به عبارت دیگر زبان جاوا اسکریپت را خارج از مرورگر به اجرا در می آورد.

این فریمورک کاملا رایگان و متن باز بوده و به عنوان بخش Back-end در MEAN کاربرد دارد.

مانند بسیاری از فریمورک های مدرن، کتابخانه ی اصلی کوچک است و اغلب عملیات ها توسط پلاگین ها انجام می شود.

انعطاف پذیری و تطبیق پذیری بیش تر سایر فریم ورک ها نسبت به Express باعث شده که این فریمورک در جایگاه بالاتر لیست قرار نگیرد.

 

ASP.NET

فریم ورک متن باز ASP.NET  مایکروسافت را به عنوان جانشینی برای صفحه های سرور فعال (asp.) ایجاد کرد.

به جای پشتیبانی از یک زبان واحد، ASP.NET می تواند بر هر زبانی که در بستر NET. باشد اجرا شود.

ASP.NET می تواند یک فریم ورک Back-end قوی برای شرکت هایی که از بسته نرم افزاری مایکروسافت (Microsoft Stack) استفاده می کنند به حساب بیاید.

به دلیل شکل گیری بر مبنای زبان های برنامه نویسی کامپایلی، ASP.NET سریع و قابل توسعه است.

 

Meteor

ممکن است فکر کنید که با همه نام هایی که به آنها اشاره شد، دیگر فضایی برای ایجاد فریم ورک رایگان و متن باز ویژه ی جاوا اسکریپت نمانده است ولی Meteor می تواند این پیش بینی را بهم بزند

Meteor یک فریم ورک full stack بوده و نوشتن برنامه های real-time را ساده می کند. همچنین این فریمورک استفاده مجدد از کد هارا برای اپلیکیشن موبایل ساده تر میکند.

این فریمورک قابلیت ساخت مدل های اولیه سریع را فراهم می آورد و به این ترتیب از حجم کد مورد نیاز برای نرم افزار می کاهد. همه ی این موارد همزمان با دادن امکان تکثیر تغییرات کدها به کابران صورت می پذیرد.

با این حال ممکن است Meteor از روزهای محبوبیت و شهرت خود فاصله گرفته باشد چراکه در زمان کنونی، فریمورک ها بعضا به سرعت محبوبیت یافته و یا محبوبیت خود را از دست می دهند.

در حال حاضر فریمورک های بسیاری در کنار کتابخانه هایی که فریم ورک های مستقل به حساب نمی آیند  وجود دارند (مثل jQuery!)؛ بنابراین آنچه گفته شد لیست جامعی از فریم ورک های مورد استفاده نیست.

با این حال این مقاله سعی کرد تا نخست دیدی به شما بدهد که فریمورک  چیست ؟ و نیز بدون شک می تواند به شما در شناخت بهترین فریمورک های برنامه نویسی و در تعیین آنچه باید از نیروهای استخدامی خود انتظار داشته باشید، کمک کند.

 

کلیدواژگان

بهترین فریمورک های برنامه نویسی | best programming frameworks | بهترین فریمورک برنامه نویسی | بهترین فریم ورک برنامه نویسی | مقایسه ری اکت و انگولار | تفاوت ری اکت و انگولار | تفاوت ریکت و انگولار | فرق ریکت و انگولار | فریمورک چیست | framework چیست | فریمورک یعنی چی | فریم ورک چیست | مقایسه ری اکت و انگولار | فرق React و Angular | React یا Angular | تفاوت ری اکت و انگولار | فرق ری اکت و انگولار | جنگو یا ASP | django یا asp | ای اس پی یا جنگو

 

منبع :

The Top 10 Frameworks and What Tech Recruiters Need to Know About Them

دوره های آموزشی مرتبط

نویسنده :

سئو و ویراستاری :

زیبا عامریان هستم فارغ‌التحصیل مهندسی کامپیوتر و متخصص سئو و بازاریابی محتوا. در تیم اجرایی هم‌رویش مدیریت واحد محتوا رو به عهده دارم و امیدوارم که تونسته باشم تاثیر خوبی روی سئو و کیفیت خوانش محتوای هم‌رویش بگذارم.

زیبا عامریان هستم فارغ‌التحصیل مهندسی کامپیوتر و متخصص سئو و بازاریابی محتوا. در تیم اجرایی هم‌رویش مدیریت واحد محتوا رو به عهده دارم و امیدوارم که تونسته باشم تاثیر خوبی روی سئو و کیفیت خوانش محتوای هم‌رویش بگذارم.

1 دیدگاه برای “بهترین فریمورک های برنامه نویسی برای کار تیمی و شرکت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search

مطالب مرتبط

دسته بندی مطالب

دوره-رایگان-یادگیری-ماشین-کتاب-یادگیری-ماشین-ژرون-Aurelien-Geron-هم-رویش
یادگیری ماشین رایگان ــ تندخوانی کتاب جرون