آیا می‌دانید تحلیل تکنیکال چیست ؟ با تحلیل تکنیکال بورس چقدر آشنایی دارید؟ فیبوناچی اصلاحی چیست؟ به اندیکاتور تکنیکال چقدر آشنا هستید؟ در این مقاله در مجله هم‌رویش، آموزش تحلیل تکنیکال برای مبتدیان همراه با پیش‌بینی حرکت احتمالی قیمت یک اوراق بهادار در آینده براساس داده‌های بازار ارائه می‌دهیم.

فهرست مطالب

تحلیل تکنیکال چیست ؟

به راستی تحلیل تکنیکال چیست ؟ تحلیل تکنیکال یک ابزار یا روشی است که برای پیش‌بینی حرکت احتمالی قیمت یک اوراق بهادار در آینده، مانند سهام یا جفت ارز (currency pair) براساس داده‌های بازار استفاده می‌شود.

نظریه‌ای که برای اعتبار تحلیل تکنیکال بیان وجود دارد بدین صورت است که تمام اطلاعات مربوط به یک اوراق بهادار معامله شده از اقدامات جمعی مانند خرید و فروش سهام، منعکس می‌شود، بنابراین به طور مداوم یک ارزش منصفانه‌ای به این اوراق اختصاص می‌یابد.

 

قیمت گذشته به عنوان اندیکاتوری (Indicator) از عملکرد آینده

معامله‌گران تکنیکال بر این باورند که قیمت فعلی یا گذشته سهام در بازار، قابل‌ اطمینان‌ترین اندیکاتور عملکرد قیمتی در آینده است.

تحلیل تکنیکال تنها توسط معامله‌گران تکنیکال استفاده نمی‌شود. بسیاری از معامله‌گران از تحلیل بنیادی برای تعیین اینکه آیا باید وارد بازار شوند یا خیر استفاده می‌کنند، اما پس از گرفتن تصمیم، از تحلیل تکنیکال برای تعیین سطوح قیمتی مناسب جهت ورد یا خروج استفاده می‌کنند.

 

اختصاص بازه‌های زمانی مختلف

معامله‌گران فنی نمودارهای قیمتی را تجزیه و تحلیل می‌کنند تا روند قیمت‌ها را پیش‌بینی کنند. دو متغیر اصلی برای تحلیل تکنیکال عبارتند از:

  • بازه‌های زمانی در نظر گرفته‌شده
  • اندیکاتور‌های فنی خاص، که یک معامله‌گر برای استفاده انتخاب می‌کند.

بازه‌های زمانی تحلیل تکنیکال در نمودارها از یک دقیقه تا ماهانه، یا حتی سالانه، متغیر است. بازه‌های زمانی محبوبی که تحلیلگران فنی اغلب آن‌ها را بررسی می‌کنند عبارتند از:

  • نمودار 5 دقیقه‌ای
  • نمودار 15 دقیقه‌ای
  • نمودار ساعتی
  • نمودار 4 ساعته

محدوده‌ زمانی که یک معامله‌گر برای مطالعه انتخاب می‌کند معمولا با شیوه‌ی معاملاتی آن معامله‌گر مشخص می‌شود. معامله‌گران کوتاه مدت، معامله‌گرانی که به‌ طور روزانه معامله می‌کنند، از تجزیه و تحلیل روند قیمت در نمودارهای کوتاه مدت‌تر، مانند نمودارهای 5 دقیقه‌ای یا 15 دقیقه‌ای استفاده می‌کنند. معامله گران بلند مدت که در طول شب و برای دوره‌های زمانی طولانی، موقعیت بازار را بررسی می‌کنند، تمایل بیشتری به تحلیل بازارها با استفاده از نمودارهای ساعتی، ۴ ساعته، روزانه، یا حتی هفتگی دارند.

روند قیمتی که در یک بازه زمانی ۱۵ دقیقه‌ای رخ می‌دهد ممکن است برای یک معامله‌گر روزانه که به دنبال فرصتی برای تحقق سود حاصل از نوسانات قیمت در طول یک روز معاملاتی است، بسیار مهم باشد. با این حال، همان حرکت قیمتی که در یک نمودار روزانه یا هفتگی مشاهده می‌شود ممکن است به طور خاص مهم نباشد و برای اهداف معاملاتی بلند مدت اهمیت خاصی نداشته باشد.

می‌توانیم تغییر یکسان روند قیمتی را بر روی نمودار، در بازه‌های زمانی مختلف مشاهده نماییم. جدول زیر برای معاملات روزانه‌ی نقره در بازه‌های مشابه، از حدود ۱۶ دلار تا ۱۸.۵۰ دلار است، که در چند ماه گذشته انجام شده است. یک سرمایه‌گذار بلند مدت نقره، ممکن است تمایل داشته باشد که در پایین‌ترین سطح قیمتی اقدام به خرید نماید.

 

فیبوناچی-اصلاحی-هم-رویش
تصویر1

 

با این حال، اگر همان روند قیمتی را در نمودار ساعتی مشاهده کنیم، یک روند نزولی ثابتی را نشان می‌دهد که فقط در چند ساعت گذشته تا حدودی شتاب گرفته‌است. یک سرمایه‌گذار نقره‌ که فقط به انجام معاملات روزانه علاقه دارد، احتمالاً از خرید این فلز گران‌بها بر اساس تغییر روند قیمتی روی نمودار ساعتی خودداری کند.

 

فیبوناچی-اصلاحی-هم-رویش
تصویر 2

 

نمودار کندلی (Candlesticks)

نمودار کندلی رایج‌ترین روش برای نشان دادن تغییر روند قیمت روی نمودار است. یک کندل از تغییر روند قیمت در طول یک دوره زمانی واحد، که دارای بازه‌های زمانی مختلف است شکل می‌گیرد. هر کندل در نمودار ساعتی تغییر روند قیمتی را در بازه زمانی یک ساعت نشان می‌دهد، در حالی که هر کندل روی نمودار 4 ساعت تغییر روند قیمتی را در هر بازه زمانی 4 ساعت نشان می‌دهد.

 

کندل‌ها بدین صورت ترسیم می‌شوند:

بالاترین نقطه‌ی کندل بالاترین قیمت اوراق بهادار معامله شده در آن دوره زمانی را نشان می‌دهد، و پایین‌ترین نقطه کندل کمترین قیمت را درآن دوره زمانی نشان می‌دهد.

بدنه یک کندل (‏”بلوک‌های” قرمز یا آبی رنگ، یا بخش‌های ضخیم‌تر هر کندل همانطور که در نمودارهای بالا نشان‌داده شده‌است)‏ قیمت‌های باز و بسته شدن را برای یک دوره زمانی نشان می‌دهد. اگر بدنه کندلی آبی رنگ باشد، این نشان می‌دهد که قیمت بسته شدن (‏بالای بدنه کندل) ‏بیشتر از قیمت بازشدن (‏پایین بدنه کندل)‏ بوده است؛ در مقابل، اگر بدنه کندل قرمز رنگ باشد، قیمت باز شدن بیشتر از قیمت بسته شدن بوده‌است.

انتخاب رنگ کندل‌ها به دلخواه است. برخی معامله‌گران از رنگ‌های سیاه و سفید استفاده می‌کنند (‏این فرمت رنگ پیش‌فرض است، بدین جهت بیش‌ترین استفاده را دارند)‏؛ معامله‌گران می‌توانند از رنگ‌های سبز و قرمز یا آبی و زرد استفاده کنند. هر رنگی که انتخاب شود، راهی آسان برای تعیین این است که آیا قیمت در پایان یک دوره زمانی معین بالاتر یا پایین‌تر بسته می‌شود، را فراهم می‌کند.

تحلیل تکنیکال با استفاده از نمودارهای کندلی اغلب آسان‌تر از استفاده از نمودار میله‌ای استاندارد است، زیرا تحلیلگر نشانه‌ها و الگوهای بصری بیشتری را دریافت می‌کند.

 

الگوهای کندلی – Dojis (دوجی)

الگوهای کندلی، که توسط یک کندل یا با توالی دو یا سه کندل شکل می‌گیرند، پر استفاده‌ترین اندیکاتورهای فنی برای شناسایی نوسانات بالقوه بازار یا تغییر روندها هستند.

به عنوان مثال، كندل‌های Dojis، بی‌تصمیمی را بازار نشان می‌دهند که ممکن است نشانه‌ای برای یک تغییر روند قریب‌الوقوع یا برگشت بازار باشد. ویژگی منحصر به فرد یک كندل Dojis این است که قیمت‌های باز و بسته شدن یکسان هستند، به طوری که بدنه كندل یک خط صاف است. هرچه “سایه‌ها” بالاتر و / یا پایین‌تر، بر روی یک كندل Dojis بیشتر باشد، آن بخشی از كندل که محدوده كم تا زیاد را برای دوره زمانی نشان می‌دهد، بیانگر نشانه تردید بازار و برگشت با پتانسیل قوی‌تر است.

انواع مختلفی از كندل‌های Dojis وجود دارد که هر کدام دارای نام متمایز خود هستند، همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است.

 

تحلیل-تکنیکال-چیست-هم-رویش
انواع مختلفی از كندل‌های Dojis

 

دوجی معمولی، دوجی با پاهای بلند است، جایی که قیمت تقریباً در هر جهت گسترش می‌یابد، و در میانه دوره زمانی، قیمت باز و بسته می‌شود. ظاهر كندل یک نشانه بصری روشن از بی‌تصمیمی در بازار است. هنگامی که یک دوجی مانند پس از یک روند صعودی یا نزولی گسترده در بازار ظاهر می‌شود، معمولاً به عنوان نشانه‌ای از بازگشت احتمالی بازار تفسیر می‌شود.

دوجی سنجاقکی، پس از یک روند نزولی طولانی مدت ظاهر می‌شود، كه یک برگشت احتمالی به سمت بالا را نشان می‌دهد. بررسی روند قیمتی نشان ‌داده‌شده توسط دوجی سنجاقکی، تفسیر منطقی آن است. دوجی سنجاقکی نشان می‌دهد که فروشندگان قیمت را به طور قابل‌ توجهی پایین‌تر می‌برند (‏دم بلند پایینی)‏، اما در پایان دوره، قیمت در بالاترین نقطه خود بهبود می‌یابد.

كندل اساساً نشان دهنده‌ی رد فشار طولانی به سمت پایین است. در پیرامون این مقاله پیش از این در هم‌رویش آموزش ربات فارکس منتشر شد. برای دیدن آموزش ربات فارکس بر روی این لینک (+) و یا پخش کننده پایین کلیک کنید:

 

 

برای دریافت بسته کامل آموزش ربات فارکس بر روی لینک زیر کلیک کنید:

آموزش ربات فارکس — ساخت اکسپرت معامله گر در متاتریدر

 

دوجی سنگ قبر نشان ‌دهنده‌ی اخبار بد برای خریداران است. نقطه مقابل دوجی سنجاقکی است، دوجی سنگ قبر رد شدید تلاش برای افزایش قیمت‌های بازار را نشان می‌دهد و در نتیجه یک برگشت نزولی بالقوه را نشان می‌دهد که ممکن است دنبال شود.

دوجی نادر یا چهار قیمتی، که در آن در یک بازه‌ی زمانی معین، بازار باز می‌شود، بسته می‌شود، بین همه‌ی خرید و فروش‌ها انجام می‌شود، خلاصه‌ای از بی‌تصمیمی است، بازاری که هیچ تمایلی به رفتن به جایی خاص را نشان نمی‌دهد.

ده‌ها شکل مختلف کندل، همراه با چندین الگوی مختلف وجود دارند. احتمالا کامل‌ترین منبع برای شناسایی و استفاده از الگوهای کندل سایت الگوی Thomas Bulkowski’s است، که به طور کامل هر الگوی کندلی را توضیح می‌دهد و حتی آماری از تعداد دفعاتی که هر الگو در طول زمان (تاریخ)، یک سیگنال معامله‌ای قابل اعتماد داده است، را ارائه می‌دهد. قطعا دانستن این که یک الگوی کندلی چه چیزی را نشان می‌دهد، مفید است اما دانستن اینکه آیا این نشانه در 80% مواقع دقیق بوده است، بسیار مفیدتر است.

 

اندیکاتور تکنیکال __ میانگین متحرک (Moving Averages)

معامله‌گران تکنیکال علاوه بر مطالعه طرح‌های مختلف کندل‌ها، می‌توانند از منابع بی شمار اندیکاتور‌های تکنیکال نیز استفاده کنند تا در تصمیم گیری‌های معامله‌ای به آنها کمک کند.

احتمالا میانگین متحرک تنها اندیکاتور تکنیکال است که به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. بسیاری از استراتژی‌های معامله‌ای از یک یا چندین میانگین متحرک استفاده می‌کنند. یک استراتژی معاملاتی برای میانگین متحرک ساده می‌تواند چیزی شبیه به این باشد تا زمانی که قیمت بیشتر از میانگین متحرک نمایی ۵۰ دوره‌ (‏EMA)‏ است خرید کنید ؛ تا زمانی که قیمت کمتر از ۵۰ EMA است بفروشید.”

میانگین متحرک متقاطع (crossovers) یکی دیگر از اندیکاتور‌های فنی است که به طور مکرر به کار گرفته می‌شود. یک استراتژی معاملاتی متقاطع می‌تواند بدین صورت باشد زمانی که میانگین متحرک ۱۰ دوره‌‌ای از میانگین متحرک ۵۰ دوره‌ای‌ عبور می‌کند خرید کنید.

هر چه عدد دوره‌ی میانگین متحرک بالاتر باشد، توجه بیشتری نسبت به آن در نظر گرفته می‌شود. به عنوان مثال، عبور قیمت از یک میانگین متحرک ۱۰۰ یا ۲۰۰ دوره‌ای معمولا بسیار مهم‌تر از حرکت قیمت از یک میانگین متحرک ۵ دوره‌ای است.

 

اندیکاتور تکنیکال __ محورها و اعداد فیبوناچی (Pivots and Fibonacci Numbers)

بسیاری از معامله‌گران برای تعیین سطوح قیمتی برای ورود یا خروج از معاملات، از اندیکاتور‌های پیوت پوینت روزانه‌ای استفاده می‌کنند که علاوه بر پیوت پوینت چندین سطح حمایتی و مقاومتی را نیز مشخص می‌نماید، . پیوت پونت‌ها اغلب سطوح حمایتی یا مقاومتی قابل‌توجه یا سطوحی را نشان می‌دهند که در آن معاملات در یک محدوده قرار دارد. اگر معاملات از طریق پیوت پوینت روزانه و تمام سطوح حمایتی یا مقاومتی مرتبط افزایش یابد (یا سقوط کند)، این امر توسط بسیاری از معامله‌گران به عنوان “شکست معامله‌ای” تفسیر می‌شود که قیمت‌های بازار را به طور قابل توجهی بالاتر یا پایین‌تر می‌کند.

پیوت پوینت روزانه و سطوح حمایتی و مقاومتی متناظر آن‌ها با استفاده از قیمت‌های بالا، پایین، باز و بسته شدن معاملات روز قبل محاسبه می‌شوند. نحوه‌ی محاسبات آن را به شما نشان می‌دهم، اما واقعا نیازی نیست، چون سطوح پیوت پوینت به طور گسترده در هر روز معاملاتی منتشر می‌شوند و اندیکاتورهای پیوت پوینتی وجود دارند که شما می‌توانید روی یک نمودار قرار دهید که محاسبات را برای شما انجام ‌دهند و سطوح محوری را نشان دهند. بیشتر اندیکاتور‌های نقطه محور، پیوت پوینت روزانه را همراه با سه سطح حمایتی زیر پیوت پوینت و سه سطح مقاومت قیمتی بالای آن نشان می‌دهند.

 

فیبوناچی اصلاحی (Fibonacci Retracements)

سطوح فیبوناچی یکی دیگر از ابزارهای محبوب تحلیل تکنیکال هستند. فیبوناچی ریاضی دان قرن ۱۲ ام بود که یک سری از نسبت‌ها را توسعه داد که برای معامله‌گران فنی بسیار محبوب است. از نسبت‌ها یا سطوح فیبوناچی، معمولا برای ورود به فرصت‌های معامله‌ای و کسب سود که در طول روندهای پایدار به وجود می‌آیند، استفاده می‌شود.

نسبت‌های اولیه فیبوناچی ۲۴ / ۰، ۳۸ / ۰، ۶۲ / ۰ و ۷۶ / ۰ است. اینها اغلب به صورت درصد بیان می‌شوند 23%، 38% و غیره. توجه داشته باشید که نسبت‌های فیبوناچی مکمل سایر نسبت‌های فیبوناچی هستند 24%وارون یا مکمل 76% و 38% وارون یا مکمل 62% است.

همانند سطوح پیوت پوینت (نقطه محور)، اندیکاتور‌های فنی زیادی وجود دارند که به طور خودکار سطوح فیبوناچی را بر روی یک نمودار محاسبه و بارگذاری می‌کنند.

فیبوناچی اصلاحی اغلب به عنوان اندیکاتور فیبوناچی استفاده می‌شود. بعد از اینکه یک اوراق بهادار برای مدتی در یک روند صعودی یا نزولی پایدار قرار گرفت، قبل از اینکه روند کلی بلند مدت را از سر گیرد، اغلب یک اصلاحی در جهت مخالف انجام‌ می‌شود. فیبوناچی اصلاحی برای شناسایی نقاط ورود و خروج مناسب و کم ریسک معامله استفاده می‌شود.

به عنوان مثال، فرض کنید که قیمت سهام A به طور پیوسته از ۱۰ دلار به ۴۰ دلار افزایش‌یافته است. سپس قیمت سهام شروع به کاهش می‌کند. بسیاری از سرمایه گذاران به دنبال سطح ورود خوبی برای خرید سهام در طول چنین اصلاح قیمتی هستند.

اعداد فیبوناچی نشان می‌دهند که کاهش قیمت احتمالی، معادل 24%، 38%، 62%، یا 76% از افزایش قیمت از ۱۰ دلار به ۴۰ دلار خواهد بود. سرمایه گذاران این سطوح نشانه‌هایی در نظر می‌گیرند که نشان می‌دهد بازار از جایی دوباره شروع به افزایش قیمت خواهد کرد، یعنی حمایت می‌شود. به عنوان مثال، اگر شما به دنبال فرصتی برای خرید سهام، تقریبا بعد از 38% اصلاح قیمتی هستید، ممکن است در سطح قیمت ۳۱ دلار وارد سفارش خرید شوید. (‏حرکت از ۱۰ دلار به ۴۰ = ۳۰ دلار؛ 38% از ۳۰ دلار معادل ۹ دلار؛ 40-9 = ۳۱ دلار)

 

فیبوناچی گسترشی (Fibonacci Extensions)

ادامه دادن به مثال بالا- حالا شما سهام را به قیمت ۳۱ دلار خریده‌اید و در حال تلاش برای تعیین یک هدف سود برای فروش هستید. برای این کار، می‌توانید به فیبوناچی گسترشی مراجعه کنید، که نشان می‌دهد وقتی روند صعودی ازسر گرفته می‌شود، قیمت چقدر ممکن است افزایش یابد. سطوح فیبوناچی گسترشی برابر با 126%، 138%، 162% و 176% از افزایش قیمت اصلی است، که از پایین اصلاح محاسبه شده‌است.

بنابراین، اگر یک اصلاح قیمتی ۳۸ درصدی در افزایش قیمت از ۱۰ دلار به ۴۰ دلار داشته باشیم، به قیمت 31 دلار می‌رسیم‏، اولین سطح فیبوناچی گسترشی و هدف بالقوه “سود بردن” از اضافه کردن 126% از مقدار افزایش قیمت (۳۰ دلار) به اصلاح قیمتی (31 دلار) بدست می‌آید. این محاسبه به شرح زیر است: باسطح فیبوناچی گسترشی126% à ۳۱ $ + (‏۳۰ x ۱.۲۶ دلار)‏= ۶۸ دلار به تارگت 68 دلار می‌رسیم.

شما هرگز مجبور نیستید هیچ کدام از این محاسبات را انجام دهید. شما فقط یک اندیکاتور فیبوناچی را به نرم‌افزار ترسیم خود وصل می‌کنید و آن تمام سطوح فیبوناچی مختلف را نمایش می‌دهد.

سطوح پیوت (محوری) و فیبوناچی ارزش دنبال کردن را دارند حتی اگر شما شخصا از آن‌ها به عنوان اندیکاتور در استراتژی معامله‌ای خود استفاده نکنید. از آنجا که بسیاری از معامله‌گران حرکات خرید و فروش را بر اساس سطوح محوری و فیبوناچی انجام می‌دهند، حتی اگر هیچ فعالیت معامله‌ای حول آن نقاط محوری وجود نداشته باشد، فعالیت‌هایی که ممکن است در تعیین بهتر حرکت احتمالی قیمت در آینده کمک کننده باشند.

 

اندیکاتورهای فنی – شاخص‌های مومنتوم (Momentum )

میانگین متحرک و دیگر اندیکاتور‌های فنی در درجه اول بر تعیین جهت احتمالی بازار، بالا یا پایین تمرکز دارند.

با این حال، دسته دیگری از اندیکاتور‌های فنی وجود دارند که هدف اصلی آنها نه تعیین جهت بازار، بلکه تعیین قدرت بازار است. این اندیکاتور‌ها شامل ابزارهای محبوبی مانند نوسانگر تصادفی، شاخص قدرت نسبی (‏RSI)‏، اندیکاتور هم‌گرایی- واگرایی میانگین متحرک (‏MACD)‏ و اندیکاتور میانگین متحرک جهت دار (‏ADX) ‏می‌باشند. در پیرامون این مقاله پیش از این در هم‌رویش آموزش اکسپرت نویسی mql5 منتشر شد. برای دیدن فیلم معرفی این آموزش بر روی این لینک (+) و یا پخش کننده پایین کلیک کنید:

 

 

برای دریافت بسته کامل آموزش اکسپرت نویسی بر روی لینک زیر کلیک کنید:

آموزش اکسپرت نویسی MQL5 پیشرفته ____ بسته کامل

 

با اندازه‌گیری قدرت حرکت قیمت، اندیکاتورهای مومنتوم به سرمایه گذاران کمک می‌کنند تا تعیین کنند که آیا حرکت قیمت فعلی به احتمال زیاد نشان‌ دهنده‌ی معامله نسبتا ناچیز، محدود به دامنه یا یک روند واقعی و قابل‌توجه است.

از آنجا که اندیکاتور‌های مومنتوم قدرت روند را اندازه‌گیری می‌کنند، می‌توانند به عنوان سیگنال‌های هشدار اولیه عمل کنند. به عنوان مثال، اگر یک اوراق بهادار به مدت چند ماه در حال معامله در یک روند صعودی قوی و پایدار بوده‌است، اما سپس یک یا چند اندیکاتور اندازه حرکت نشان ‌می‌د‌هد که این روند به طور پیوسته قدرت خود را از دست داده‌است، ممکن است زمان آن رسیده باشد که در مورد کسب سود فکر کنیم.

نمودار ۴ ساعته USD / SGD زیر ارزش اندیکاتور مومنتوم را نشان می‌دهد. اندیکاتور MACD در یک پنجره جداگانه زیر پنجره نمودار اصلی ظاهر می‌شود. صعود شدید MACD که از ۱۴ ژوئن آغاز می‌شود، نشان می‌دهد که افزایش قیمت متناظر، حرکتی قوی است و نه فقط یک اصلاح موقت.

هنگامی که قیمت در 16 ام ماه شروع به کاهش می‌کند، MACD عملکرد قیمتی ضعیف تری را نشان می‌دهد و بیانگر این است که حرکت نزولی قیمت، قدرت چندانی ندارد. پس به زودی بعد از آن، روند صعودی قوی از سر گرفته می‌شود در این مثال MACD می‌تواند به خریداران بازار اطمینان دهد که (A) حرکت به سمت بالا یک حرکت قیمتی قابل توجه است. (B) روند صعودی دارد احتمالاً پس از افت اندک قیمت در 16 ام، روند کلی از سر گرفته می‌شود.

 

اندیکاتور_تکنیکال_تحلیل-تکنیکال-چیست-هم-رویش

 

از آنجا که اندیکاتور‌های مومنتوم به طور کلی تنها حرکت قیمت قوی یا ضعیف را نشان می‌دهند، اما جهت روند را نشان نمی‌دهند، اغلب با دیگر اندیکاتور‌های تحلیل تکنیکال به عنوان بخشی از یک استراتژی معامله‌ای کلی ترکیب می‌شوند.

 

تحلیل تکنیکال __ سخن پایانی

به یاد داشته باشید که هیچ اندیکاتور فنی کامل نیست. هیچکدام از آنها سیگنال‌هایی را که 100% دقیق باشند را نمی دهند.

باهوش‌ترین معامله‌گر همیشه مراقب علائم هشداردهنده‌ای از اندیکاتور‌های انتخابی، که ممکن است گمراه‌کننده باشند است. تجزیه و تحلیل فنی که به خوبی انجام شود، قطعا می‌تواند سودآوری شما را به عنوان یک معامله‌گر افزایش دهد. با این حال، چیزی که ممکن است برای بهبود ثروت شما در معاملات مفید باشد، صرف زمان و تلاش بیشتر در مورد این است که در صورت چرخش بازار، به بهترین نحو بتوانید امور را مدیریت کنید، نه اینکه فقط خیال کنید که چگونه می‌خواهید میلیون‌ها دلار خود را خرج کنید.

 

کلمات کلیدی

اندیکاتور تکنیکال | تحلیل تکنیکال چیست | تحلیل تکنیکال چیست و چه کاربردی دارد | آموزش تحلیل تکنیکال | آموزش تحلیل تکنیکال بورس | آموزش تحلیل تکنیکال رایگان | آموزش تحلیل تکنیکال مقدماتی | تحلیل تکنیکال بورس | تحلیل تکنیکال بورس ایران | تحلیل تکنیکال بورس آنلاین | تحلیل تکنیکال بورس امروز | تحلیل تکنیکال بورس به زبان ساده | فیبوی اصلاحی | فیبوناچی اصلاحی | فیبوناچی اصلاحی در بورس | فیبوناچی اصلاحی بورس | اندیکاتور تکنیکال | بهترین اندیکاتور تکنیکال | بهترین اندیکاتور تکنیکال بورس | اندیکاتور در تحلیل تکنیکال | اندیکاتور در تحلیل تکنیکال چیست 

 

منبع

Technical Analysis – A Beginner’s Guide

دوره های آموزشی مرتبط

نویسنده :

سئو و ویراستاری :

زیبا عامریان هستم فارغ‌التحصیل مهندسی کامپیوتر و متخصص سئو و بازاریابی محتوا. در تیم اجرایی هم‌رویش مدیریت واحد محتوا رو به عهده دارم و امیدوارم که تونسته باشم تاثیر خوبی روی سئو و کیفیت خوانش محتوای هم‌رویش بگذارم.

زیبا عامریان هستم فارغ‌التحصیل مهندسی کامپیوتر و متخصص سئو و بازاریابی محتوا. در تیم اجرایی هم‌رویش مدیریت واحد محتوا رو به عهده دارم و امیدوارم که تونسته باشم تاثیر خوبی روی سئو و کیفیت خوانش محتوای هم‌رویش بگذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search

مطالب مرتبط

دسته بندی مطالب