قطعا شما هم به تاریخچه معامله الگوریتمی علاقمند هستید که این صفحه را برای مطالعه انتخاب کرده‌اید. در ادامه مقاله‌هایی که راجع به معاملات الگوریتمی منتشر شد، به بحث جذاب تاریخچه معاملات الگوریتمی رسیدیم. در این مقاله تاریخچه معاملات الگوریتمی به زبان ساده و خیلی شیرین بیان می‌شود. ممنون که تا انتهای این صفحه از هم‌رویش با ما همراه هستید.

فهرست مطالب

در صورتی که تمایل دارید بجای مطالعه مقاله فیلم آن را تماشا کنید، روی این لینک (+) و یا پخش کننده پایین کلیک کنید.

 

 

در صورتی که مطالعه متن را به تماشای فیلم ترجیح می‌دهید با ما در ادامه مقاله همراه باشید.

 

تاریخچه معاملات الگوریتمی

بعد از راه اندازی اولین بازار بورسی، به سرعت قواعد معامله گری پیشرفت کردند و در کمتر از نیم قرن به سطحی رسیدند که امروزه هم بخش زیادی از آن پا بر جا است. اما فناوری معامله گری به این سرعت رشد نکرد.

 

 

هم رویش منتشر کرده است:

آموزش ساخت اکسپرت بورس با MQL5 ____ بسته مقدماتی

 

 

اولین فناوری معامله گری

کبوترهای نامه رسان:

سال‌های طولانی معامله گری، دستی و با حضور شخص بدون ابزارهای جانبی انجام می‌شد. تا اوایل قرن نوزدهم که آقای Nathan Mayer Rothschild از فناوری روز خود (کبوتر نامه رسان) برای Arbitrage  قیمت و معامله بهتر استفاده کردند.

 

تاریخچه-معاملات-الگوریتمی-تاریخچه-معامله-الگوریتمی-ECN-چیست-هم-رویش

 

Arbitrage  قیمت چیست؟

آربیتراژ یعنی خرید و فروش همزمان یک دارایی در دو بازار!

به عنوان مثال امروزه ربات‌هایی وجود دارند که در صرافی‌های مختلف خزش و مثلا قیمت بیت کوین را لحظه به لحظه رصد می‌کنند. اگر برای تنها چند ثانیه در دو صرافی اختلاف وجود داشته باشد، در صرافی ارزان، خریداری و در صرافی گران، می‌فروشند و در نهایت سود می‌کنند.

 

تاریخچه-معاملات-الگوریتمی-تاریخچه-معامله-الگوریتمی-ECN-چیست-هم-رویش

 

این کار دقیقا همان کاری است که آقای Nathan Mayer Rothschild به کمک کبوترهای نامه رسان اما با سرعت خیلی کم انجام می‌دادند. انتقال اطلاعات در آن زمان بسیار ضعیف و تلگراف در طرح مفهومی بود.

 

تلگراف در خدمت معامله الگوریتمی

در سال 1832 آقای Samuel Morse با اختراع و تکمیل تلگراف و زبان مورس، انقلابی در ارسال اطلاعات ایجاد کرد. در نهایت در سال 1856 مردم توانستند از راه دور و به کمک کارگزار معامله کنند.

 

تاریخچه-معاملات-الگوریتمی-تاریخچه-معامله-الگوریتمی-ECN-چیست-هم-رویش

 

در سال 1867 آقای Edward A. Calahan که یک مهندس در شرکت تلگراف آمریکا بودند، نوع تازه‌ای از تلگراف را اختراع کرد که به کمک آن این امکان به وجود آمد به طور مستقیم نام و سقف قیمت‌ها را منتقل کرد.

 

تاریخچه-معاملات-الگوریتمی-تاریخچه-معامله-الگوریتمی-ECN-چیست-هم-رویش

 

در ادامه توماس ادیسون این وسیله را با سرعت برتر و یک چیدمان بصورت الفبایی به سبک تازه‌ای ثبت اختراع کرد. این سیستم خوانش سهام از روی تلگراف، به یک روش برای کارگزارها تبدیل شد و تا نیمه‌های قرن بیستم نیز ادامه داشت.

 

تاریخچه-معاملات-الگوریتمی-تاریخچه-معامله-الگوریتمی-ECN-چیست-هم-رویش

 

اولین برد الکترونیکی خوانش سهام

در سال 1929 با نصب برد بزرگی به نام Big Borad که توسط شرکت مهندسی Teleregister ساخته شده بود، پایه‌های این بیگ برد شروع به لرزیدن کرد. این Big Borad اطلاعات انبوهی از سهم‌ها از جمله اطلاعات قیمت جاری، بالاترین قیمت روز و مواردی از این قبیل را یکجا به معامله گران نمایش می‌داد و بصورت خودکار بروز می‌شد.

 

تاریخچه-معاملات-الگوریتمی-تاریخچه-معامله-الگوریتمی-هم-رویش

 

در همین سال 1929 سقوط بازار سهام رخ داد. به دلیل اینکه سرعت نوارهای تلگرافی خیلی از کارگزارها کم بود و به موقع از سقوط سهم‌ها مطلع نمی‌شدند، آنها به فکر بالابردن سرعت افتادند.

تیکر شرکت وسترن یونیون دستگاهی با نام A-ا5 در سال ۱۹۳۰ تولید می‌کند . این دستگاه قادر بود که در هر دقیقه، 500 کاراکتر چاپ کند و تا 5 میلیون معامله را در روز پردازش کند. که این اتفاق یک تحول تازه در سرعت معامله گری بود.

 

 

تاسیس اولین صندوق سرمایه گذاری

در سال 1949 آقای ریچارد دونچیان اولین صندوق سرمایه‌گذاری که معاملات با قواعد از پیش تعیین شده انجام می‌شد، تاسیس کرد. در واقع یعنی داده‌های گذشته برای تصمیم‌های آینده پردازش می‌شود. امروزه این روش را با نام Donchian channel (DC) کانال دونچیان می‌شناسیم.

 

 

نظریه سبد سهام نوین Modern Protfolio Theory (MPT)

آقای هری مارکوویتز در سال 1952 نظریه سبد سهام نوین را در قالب رساله دکتری خود ارائه دادند. در این نظریه به زبان ساده سعی می‌شود بین محاسبات ریاضی و آماری دقیق یک هم بستگی، بین چیدمان سبد سهام و ریسک ناشی آن برقرار شود. به گونه‌ای که با احتمال خیلی زیاد تصمیم‌های سودآوری را بگیریم.

 

 

تفاوت هایی بین تحلیل تکنیکال و کمی وجود دارد. اگر شما کنجکاو به دانستن این تفاوت‌ها هستید به دقیقه 6 فیلم آپلود شده در بالا مراجعه کنید.

 

 

هم رویش منتشر کرده است:

آموزش اکسپرت نویسی MQL5 پیشرفته ____ بسته کامل

 

 

تفاوت تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) و تحلیل کمی (Quantitative Analysis)

در تحلیل تکنیکال سعی می‌کنیم الگویی در گذشته برای تصمیم‌هایی در آینده پیدا کنیم. اما در تحلیل Quantitative Analysis  ما سعی می‌کنیم از آمار و ریاضیات استفاده کنیم برای اینکه تصمیم‌هایی با احتمال بالای درستی را با مبنای علمی بگیریم.

لازم به ذکر است که در این سال‌های دهه 50ُ هر دو روش یعنی کمی و تکنیکال، رشد کمی را تجربه کردند. چون هر دو این روش باید بصورت دستی پیاده سازی می‌شدند که توان پردازش کامپیوترهای اولیه برای این کار پایین بود.

اما با ظهور نسل دوم کامپیوترها در دهه 60 میلادی امکان رشد و آزمایش بیشتری برای آن الگوریتم‎‌ها فراهم شد.

به مرور زمان در دهه 70 و 80 میلادی با گسترش کامپیوترهای شخصی امکان آزمایش و توسعه این چنین الگوریتم‌هایی برای محقق‌های بیشتری فراهم شد.

 

فناوری‌های پردازش داده در بازار

در دهه 1960 دو کمپانی خیلی پیشرو را داریم:

1- کمپانی اِسکنتلین

محصول اِسکنتلین که از آقای جک اِسکنتلین است، کوترون نام دارد. کوترون اولین سیستمی است که در دقیقه می‌تواند قیمت سهم را نشان دهد. همچنین این محصول روند صعودی و یا نزولی سهم را بصورت الکترونیکی بر روی مانیتور نمایش می‌دهد و در یک نوار مغناطیسی ذخیره می‌کند.

 

 

2- کمپانی استوک مَستر

محصول یواِلترونیک سیستمز که آقای Robert.s پایه گذاری کردند. این محصول خیلی فراگیر شد به دلیل اینکه داده‌هایی را نمایش می‌دهد و محاسبه می‌کند.

 

 

لازم به ذکر است که هر دوی این سیستم‌ها، سیستم‌های کامپیوتری محسوب می‌شوند چون صرفا فقط داده‌ها را نمی‌گیرند و بعد نمایش بدهند، قبل از آن محاسبه‌هایی را انجام می‌دهند.

 

اولین گام در جهت معامله الکترونیک

در سال 1967 اتفاق شگفت انگیزی رخ داد. آقای jerome pustilink به همراه همکار خود آقای herbert behrens شرکت instinet را تاسیس کردند. تاسیس این شرکت اولین گام برای معامله الکترونیک و اولین ECN تاریخ محسوب می‌شود.

 

ECN-چیست-هم-رویش

 

ECN  چیست؟

ECN در واقع مخفف Electronic Communication Network است. یک شبکه از کامپیوترها است که می‌تواند معامله‌گرها را مستقیم به تامین کننده‌ها در بازار سرمایه مرتبط و متصل کند.

 

ECN-چیست-هم-رویش

 

ECN چگونه کار می‌کند؟

ECN در قلب خود یک موتور تجمینی دارد که درهر لحظه پیشنهادهای تامین کنندگان و معامله گرها را تطبیق می‌دهد تا معامله‌هایی شکل بگیرند.

برای اینکه با نحوه کار ECN بهتر آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنم مثال آورده شده در فیلم آپلود شده بالا که در دقیقه 10:12s الی دقیقه 13:14s است، ببینید.

ECN تا به امروز به حیات خود ادامه داده است و سهم بسیار مهمی در بازار معامله گری دارد. در دهه‌هایی با رشد اینترنت شاهد ECNهای همگانی نیز هستیم. یعنی کارگزاریی‎‌هایی که خدمات را در اختیار همه معامله‌گرها قرار می‌دهند تا بتوانند مستقیم به بازار متصل شوند.

 

افتتاح Nasdaq

در سال 1971 اولین بازار بورس به نام Nasdaq افتتاح می‌شود. Nasdaq را انجمن سهام علمی آمریکا راه اندازی می‌کنند. Nasdaq نه تنها یک بازار رسمی بورس اما الکترونیک است بلکه به نوعی بازار فرابورس یعنی بازاری با امکان OTC نیز است.

 

 

امروزه OTC را بیشتر در بازار ارز دیجیتال می‌شنویم. در سهام ایران فرابورس عملا پیاده سازی از نوع معامله OTC است. Nasdaq شرکت‌های بسیاری به ویژه در حوزه فناوری اطلاعات را جذف خود کرده است و امروزه بیش از 3 هزار شرکت در Nasdaq سهام خود را معامله می‌کنند. Nasdaq دومین بازار بورس جهان است.

اگر کنجکاو هستید که بیشتر راجع به Nasdaq بدانید، اینکه نقش Nasdaq در رشد معامله الکترونیک چیست به دقیقه 15:43s الی 16:12s در فیلم آپلود شده بالا مراجعه کنید.

 

سیستم‌های معاملاتی Bloomberg و Reuters

در سال 1981 وقتی آقای Michael Bloomberg به همراه دوستان خود شرکت IFS را راه اندازی می‌کنند. ایده این شرکت این است که اطلاعات بروز و موثق بازار ارزش فروختن دارد ولی این را در قالب یک محصول فناورانه بعد از یک سال کار و تلاش عرضه بازار می‌کنند. این محصول یک سیستم کامپیوتری است که امروزه به Bloomberg Terminal معروف است.

 

 

مشابه این محصول را خبرگزاری reuters روانه بازار کرد. امروز ما reuters را با نام thomson reuters می‌شناسیم.

 

 

renaissance معاملات الگوریتمی

بطور کلی در دهه 80 فناوری‌ها به سرعت در حال شکوفا شدن هستند. در این دهه معامله گرها برای تحلیل‌های خود چه سودی را می‌توانند ببرند؟

آقای jim simons یک ریاضیدان و استاد دانشگاه برجسته است که در سال 1976 برنده جایزه معتبر oswald weblen شدند.

 

 

jim simons به دلیل علاقه به سرمایه گزاری از استاد دانشگاه بودن انصراف می‌دهند و در سال 1978 شرکت Monemetrics که یک صندوق سرمایه گزاری است، تاسیس می‌کنند. تلاش این شرکت رو آوردن به تحلیل Quantitative و ابداع کردن مدل‌های ریاضیاتی برای پیش بینی بازار است. در سال 1982 این شرکت گسترش پیدا می‌کند و به شرکت renaissance technologies corp تبدیل می‌شود.

و دوباره دوستانی که علاقه دارند بیشتر راجع به شرکت renaissance technologies corp بدانند به دقیقه 18:45s الی 19:45s در فیلم آپلود شده در ابتدای این صفحه مراجعه کنند.

 

رخدادهای درخشان پایان قرن بیستم

توماس پترفی (Thomas Peterffy) از پیشگامان معامله دیجیتال است. ایشان موفق شدند اولین سیستم معامله الگوریتمی را اختراع کنند. این سیستم کاملا بصورت خودکار عمل می‌کند. همینطور مجموعه اینتراکتیور بروکرز را در سال 1993 تاسیس کردند. در همین سال‌ها مجموعه داتک یک سیستمی را به نام Island ECN برای اینکه بتوانند ارتباط بین معامله گرها را بصورت مستقیم با هم برقرار کنند، بنا کردند. در سال 1998 کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا مقررات معاملات الکترونیک را تصویب کردند.

 

 

ستاره های آغازین قرن 21

در سال ۲۰۰۱  دقت معاملات بازار سرمایه در آمریکا (US Decimalization)  تغییر کرد. سپس از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۷ سیستم بازار ملی (Reg NMS) توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا تنظیم شد. در نهایت کتابخانه پانداس (pandas)  در  ۲۰۰۸ توسط وِس مک‌کِنی (Wes McKinney) منتشر شد.

 

ECN-چیست-هم-رویش

 

در سال 2010  فیبرتاریک توسط شرکت اسپرد نتورکس  (Spread Networks) راه اندازی شد. و اتصال شیکاگو به نیویورک با سرعت ۱۳.۳ میلی‌ثانیه جابجا می‌شوند. در همین سال اولین سقوط آزاد  ( Flash Crash) ناشی از معاملات الگوریتمی رخ داد. سپس در سال 2011 نخستین معاملات نانوثانیه‌ای با ساخت ریزپردازنده iX-eCute شرکت Fixnetix رونمایی می‌کند.

 

تاریخچه-معاملات-الگوریتمی-تاریخچه-معامله-الگوریتمی-هم-رویش

 

در همین سال از مجموعه جذاب کوانتوپین (Quantopian)  توسط فاوسِت و بردچه رونمایی می‌شود. در سال 2012 یک استارت اپ نیویورکی به نام دیتاماینر پیام‌های توییتر به سیگنال معامله تبدیل می‌کند. سپس کتاب فلش بویز (Flash Boys) توسط مایکل لوییز (Michael Lewis)  در سال 2014 منتشر شد.

 

تاریخچه-معاملات-الگوریتمی-تاریخچه-معامله-الگوریتمی-هم-رویش

 

سال 2015 قوانین الحاقی معاملات خودکار توسط کمیسیون معاملات آتی کالای آمریکا (US (CFTC  تصویب شد. در آخر در سال 2020 همه‌گیری کووید 19 اتفاق می‌افتد و توجه معامله گران بیشتر به سمت معامله گری خودکار جلب می‌شود.

 

تاریخچه-معاملات-الگوریتمی-تاریخچه-معامله-الگوریتمی-ECN-چیست-هم-رویش

 

جمع بندی

ممنون که تا انتهای این مقاله از هم‌رویش با ما همراه بودید. تاریخچه معامله الگوریتمی خیلی می‌تواند طولانی باشد. ما در این صفحه از هم‌رویش و با تلاش نزدیک به یک ماه سعی کردیم شاخص‌ترین رخدادها را در اینجا با شما به اشتراگ بگذاریم تا ایده بگیرید. شاید شما توسعه دهنده فردا باشید!

** محتوا و فیلم آپلود شده در ابتدای این صفحه در واقع درس پنجم از فصل اول آموزش معامله الگوریتمی با پایتون است. برای دیدن فیلم معرفی این بسته آموزشی بر روی این لینک (+) و یا پخش کننده پایین کلیک کنید:

 

 

برای دریافت بسته کامل این آموزش بر روی لینک کلیک کنید(+).

 

کلیدواژگان

تاریخچه معاملات الگوریتمی | تاریخچه معاملات الگوریتمی چیست | تاریخچه Algorithmic Trading | تاریخچه معامله الگوریتمی | تاریخچه الگوریتم تریدینگ | تاریخچه معامله الگوریتمی چیست | تاریخچه معاملات الگوریتمی به زبان ساده | تاریخچه معامله الگوریتمی به زبان ساده | تاریخچه معامله الگوریتمی | تاریخچه معاملات الگوریتمی | تاریخچه معاملات الگوریتمی چگونه است | تاریخچه معاملات الگوریتمی چه معناست | ECN چیست | ecn یعنی چه | حساب ecn چیست | ecn چگونه کار میکند | ecn مخفف چیست | مخفف ecn 

 

دوره های آموزشی مرتبط

نویسنده :

سئو و ویراستاری :

زیبا عامریان هستم فارغ‌التحصیل مهندسی کامپیوتر و متخصص سئو و بازاریابی محتوا. در تیم اجرایی هم‌رویش مدیریت واحد محتوا رو به عهده دارم و امیدوارم که تونسته باشم تاثیر خوبی روی سئو و کیفیت خوانش محتوای هم‌رویش بگذارم.

زیبا عامریان هستم فارغ‌التحصیل مهندسی کامپیوتر و متخصص سئو و بازاریابی محتوا. در تیم اجرایی هم‌رویش مدیریت واحد محتوا رو به عهده دارم و امیدوارم که تونسته باشم تاثیر خوبی روی سئو و کیفیت خوانش محتوای هم‌رویش بگذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search

مطالب مرتبط

دسته بندی مطالب