هم رویش بخش هایی از گپ و گفت جالب کریس اندرسون (بنیانگذار TED) و لینوکس توروالدز را برای شما آماده کرده است. در این مصاحبه آقای توروالدز از چگونگی شکل گیری لینوکس و گیت ( Git) صحبت می کنند و همچنین از شخصیت غیر اجتماعی و لجوج توروالدز و میزان تاثیر تلاش و پیگیری در کار و برتری آن بر استعداد صرف، نکاتی جالب و خواندنی مطرح می شود. شما رو به خواندن این مصاحبه دعوت می کنیم.

فهرست مطالب

لینوس توروالدز  کیست

اگر از علاقه مندان نرم افزار های متن باز باشید حتما نام لینوس توروالدز برای شما آشناست. آقای توروالدز مهندس نرم افزار فنلاندی-آمریکایی است که به عنوان پدیدآورنده و (از نظر زمانی و تاریخی) توسعه دهنده اصلی هسته لینوکس شناخته می شود. هسته لینوکس به عنوان هسته اصلی سیستم عامل لینوکس(Linux distribution) و سیستم عامل های دیگری چون اندروید (Android) و کروم اواس (Chrome OS) عمل می کند. جناب توروالدز همچنین پدیدآورنده Git یا (distributed version control system Git) هم هستند.

 

هم رویش منتشر کرده است:

آموزش نصب اندروید استودیو (Android Studio) در لینوکس

 

مصاحبه-کریس-اندرسون-با لینوس-توروالدز-هم-رویش
از راست : لینوس توروالدز خالق هسته لینوکس-کریس اندرسون بنیانگذار TED

 

متن مصاحبه کریس اندرسون با لینوس توروالدز

 

کریس اندرسون: دفتر کار شما چگونه است؟

لینوس توروالدز: من فقط یک دفتر کار دارم. این محل خسته‌کننده‌ترین دفتر‌ی است که دیده‌اید. رنگ اتاق کار من سبز روشن است ، رنگی آرامش‌بخش. کامپیوتر من باید بی‌صدا باشد.من در سکوت کار می‌کنم و هیچ‌ چیزی نباید در محیط کار مرا تحریک کند.

 

دفتر-کار-لینوس-توروالدز-هم-رویش
رنگ اتاق کار من سبز روشن است ، رنگی آرامش‌بخش.

 

کریس اندرسون: ایده‌ی متن باز «open source» را چطور درک کردید و این شیوه چگونه به توسعه‌ی لینوکس انجامید؟

لینوس توروالدز: من از برنامه نویسی لذت می‌برم و این پروژه را مشارکتی شروع نکردم. پروژه‌ای بود مخصوص خودم و برنامه‌ی اولیه‌ی من اساساً ساخت نرم‌افزار به شیوه‌ی متن باز نبود. پروژه پیش می‌رفت که یکی از دوستانم از دانشگاه هلسینکی ، درباره‌ی نرم‌افزار‌های مجانی ایده‌ای به من داد. من با وجودی که نگران افشای روش کار و شیوه‌ی عملیات پروژه بودم این پیشنهاد را پذیرفتم و بعد از شش‌ ماه کار را به جایی رساندم که باید برای مردم نمایش داده می‌شد. پس از نمایش ، بازخوردهای اولیه فقط ارائه‌ی ایده بود و کسی در باره‌ی کدها نظری نمی‌داد ، اما کم‌کم در مورد تغییر و تکمیل کدها هم نظراتی می‌رسید. من عاشق مردمی هستم که در پروژه‌ی من مشارکت می‌کنند. چرا که باعث رشد پروژه می‌شوند و مجموع همین نظرات وقتی جمع‌بندی شدند به تکمیل و توسعه‌ی لینوکس انجامید.

کریس اندرسون: در باره‌ی پروژه‌ی Git چه می‌گویید؟

لینوس توروالدز: لینوکس و Git هر دو غیر عمدی نوشته شدند. این روش من است برای تفریح کد می‌نویسم چرا که می‌خواهم برای چیزی با مفهوم کد بنویسم. بعضی پروژه‌ها فقط از کدهای منبع نگهداری می کنند ، مانند «CVS». دومین پروژه‌ی من Git بود که هدف از توسعه‌ی آن فقط برای این بود که پروژه‌ی بزرگ اولی را نگهداری کند.

 

در هم رویش منتشر شده است :

آموزش سریع گیت (Git) برای کنترل نسخه

 

کریس اندرسون: از کودکی خود بگویید.

لینوس توروالدز: از همان کودکی به بازی با مکعب روبیک علاقه داشتم. با‌پشتکار و درسخوان بودم. ریاضی و فیزیک را دوست داشتم. فکر نمی‌کنم خیلی استثنایی بوده باشم. اما بیشتر از هوش ، نوعی لجاجت در انجام کار داشته و دارم.

کریس اندرسون: آیا این لجوج بودن شما را با دیگران درگیر نمی‌کرد؟

لینوس توروالدز: من یک فرد اجتماعی نیستم. به همین دلیل گاهی چیزهایی می‌گویم که دیگران ناراحت می‌شوند و من به این رفتارم افتخار نمی‌کنم. وقتی به دیگران می‌گویم که شما در برخورد‌ها نباید اینقدر نرم باشید ، خودم به خشن بودن متهم می‌شوم. برخی افراد هستند که حاضرند شما را در آغوش بگیرید و به درون جامعه ببرند ، ولی من اینطور نیستم. من به تکنولوژی اهمیت می‌دهم.به علاوه در میان افرادی که با ما همکاری می‌کنند ، کسانی هستند که می‌خواهند از کار ما استفاده‌ی تجارتی کنند که البته برای من مقبول نیستند.

 

مصاحبه-کریس-اندرسون-لینوس-توروالدز-هم-رویش
لینوس توروالدز : یادمان باشد که علم و دانش از ابتدا وجود داشت. در آغاز باز و شفاف و آشکار بود اما بعدها پنهان و بسته شد. شیوه‌ی متن باز«open source» در حقیقت نوعی بازگشت به دوران اولیه‌ی دانش است.

 

کریس اندرسون: بین تسلا و ادیسون ، به کدام یک شباهت بیشتری دارید؟

لینوس توروالدز: تسلا ایده پرداز خوبی بود و مردم هم عاشق او هستند. ادیسون هم طرفداران زیادی دارد و جمله‌ی مشهورش را که همه می‌دانیم:« موفقیت، یک درصد انگیزه است و نود‌ و نه درصد عرق‌ریختن» من شبیه ادیسون هستم. کسی که خیلی باهوش نبود ، اما دنیا را تغییر داد.

کریس اندرسون: آیا شما از گوگل و دیگران که میلیون‌ها دلار از نرم‌افزارها‌ی شما استفاده می‌برند ، ناراحت نیستید؟

لینوس توروالدز: خیر. اول اینکه وضع و شرایط مالی خودم خوب است. دیگر اینکه بدون استفاده از ایده‌ی متن باز ، لینوکس هرگز به اینجا نمی‌رسید. و طی کردن این مراحل برای من تجربه‌های زیادی آورده است. یادمان باشد که علم و دانش از ابتدا وجود داشت. در آغاز باز و شفاف و آشکار بود اما بعدها پنهان و بسته شد. شیوه‌ی متن باز«open source» در حقیقت نوعی بازگشت به دوران اولیه‌ی دانش است. شما می‌توانید ایده‌ی متن باز را در خیلی از محیط‌های دیگر اعمال کنید. به عنوان مثال «ویکی‌پدیا» با همین شیوه دنیای دانش را تغییر داده است.

کریس اندرسون: به خاطر اینترنت ، به خاطر لینوکس و به خاطر گوشی ‌های اندروید‌ی ، از شما متشکریم.

منبع : TED.COM

نویسنده :

سئو و ویراستاری :

زیبا عامریان هستم فارغ‌التحصیل مهندسی کامپیوتر و متخصص سئو و بازاریابی محتوا. در تیم اجرایی هم‌رویش مدیریت واحد محتوا رو به عهده دارم و امیدوارم که تونسته باشم تاثیر خوبی روی سئو و کیفیت خوانش محتوای هم‌رویش بگذارم.

زیبا عامریان هستم فارغ‌التحصیل مهندسی کامپیوتر و متخصص سئو و بازاریابی محتوا. در تیم اجرایی هم‌رویش مدیریت واحد محتوا رو به عهده دارم و امیدوارم که تونسته باشم تاثیر خوبی روی سئو و کیفیت خوانش محتوای هم‌رویش بگذارم.

2 دیدگاه برای “گپ و گفت جالب کریس اندرسون و لینوس توروالدز؛ از چگونگی شکل گیری هسته لینوکس تا فواید شیوه‌ی متن باز

  1. noorsun گفته:

    سلام.
    واقعا ایده متن باز خیلی لذت بخش است.

    من خودم ایده نوشتن کتاب مرجع تخصصی اصول طراحی تولید تعمیر محافظ یخچال را از لینوکس و پروژه متن باز الهام گرفتم. چون در آن زمان و هنوز در زمان نوشتن این مطلب هیچ شرکت تولید کننده دستگاه های محافظ برق دانش و تخصص خودشان و مدار تولیدی خودشان را ارائه نکرده بودند.

    و من با همان ایده آقای لینوس مدار محصول تجاری خودم یعنی دستگاه محافظ برق مخصوص یخچال و فریزر را با تمام دانش و تجربیات و نکات تجاری در کتابم ارائه کردم. تا مورد استفاده عموم و علاقه مندان قرار بگیرد و کسانی که می خواهند این محصول را تولید کنند زمان زیادی را برای مطالعه و تحقیق مجدد صرف نکند.

    بسیار عالی بود.
    متشکرم.

    • مصطفی آصفی گفته:

      سلام به شما. ممنون از تجربه شورانگیزی که انتقال دادید. خدا قوت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search

مطالب مرتبط

دسته بندی مطالب