به این صفحه از هم‎‌رویش خوش آمدید. آیا با سئو داخلی سایت آشنا هستید؟ سئو داخلی چیست؟ در این مقاله با 37 مورد از مهم‌ترین فاکتورهای سئو on page آشنا خواهید شد. تا انتها با ما همراه باشید که در آخر مقاله شما دارای یک چک لیست سئو داخلی هستید که به کمک آن می‌توانید وبسایت خود را بهینه کنید.

فهرست مطالب

 

سئو-داخلی-چیست-on-page-seo-چیست-هم-رویش

 

چک لیست سئو داخلی یا on page seo

سئو داخلی صفحه پایه و اساس هر وبسایت است. در این مقاله با هم‌رویش همراه باشید تا به بررسی لیست جامعی از نکات سئو On-Page در سال 2021 برای بهینه­‌سازی صفحات وب بپردازیم.

 

سئو داخلی چیست؟

SEO داخل صفحه، فرآیند بهینه‌­سازی صفحات وب برای رتبه­‌بندی بالاتر در نتایج جستجوی ارگانیک است.  On-page هم به محتوا و هم به سورس کد HTML صفحه‌­ای که بهینه می‌­شود، گفته می‌­شود. این موضوع با SEO خارجی صفحه تفاوت دارد. سئو خارج از صفحه به لینک­‌ها و سایر سیگنال­‌های خارجی که در وب سایت رخ می­‌دهند، اشاره دارد.

 

آیا SEO داخلی صفحه در سال 2021 اهمیت دارد؟

کاملا!  سئو در صفحه مهم بوده و همیشه هم خواهد بود. بسیاری از جنبه­‌های سئو کاملا تحت کنترل ما نیستند (یا ممکن است ماه­‌ها یا سال­‌ها طول بکشند). اما سئو داخل صفحه همان چیزی است که بر آن تسلط کامل خواهید داشت. همچنین سرعت تأثیر گذاری آن نیز افزایش می­‌یابد.

 

سئو-داخلی-چیست-on-page-seo-چیست-هم-رویش

 

1- از URL های مناسب SEO استفاده کنید:

URL­های صفحات وب باید کوتاه و دارای کلمات کلیدی با ارزشی باشند. بهتر است فقط از یک کلمه کلیدی هدفمند در ابتدای URL استفاده شود.  URLهای طولانی و بهم ریخته را به کار نبرید. زیرا ثابت شده است که URLهای کوتاه در نتایج جستجو رتبه بهتری دارند. به عنوان مثال: ” کلمه کلیدی مورد نظر .com/نام وبسایت”  نسبت به             .com / 10-great-reasons-why-your-keyword-could-be-awesome” نام وبسایت” از نظر سئو بسیار مناسب­تر است.

 

سئو-داخلی-چیست-on-page-seo-چیست-هم-رویش

 

2- تگ عنوان (title) باید با کلمه کلیدی شروع شود:

تگ عنوان یک فاکتور رتبه بندی درون صفحه­ای بسیار مهم است. به ویژه هنگامی که صحبت از مکان قرار­گیری کلمه کلیدی مورد نظر می‌­شود. هر چه کلمه کلیدی به ابتدای عنوان نزدیک­تر باشد، وزن آن در موتورهای جستجو بیشتر است. حتماً کلمه کلیدی مورد نظر خود را تا جایی که می­‌توانید به ابتدای تگ عنوان نزدیک نگه دارید. همچنین تعداد حروف عنوان را به 50 تا 60 حرف محدود کنید. زیرا اگر بیشتر از تعداد ذکر شده باشد، در نتایج جستجو کوتاه می­شوند.

 

سئو-داخلی-چیست-on-page-seo-چیست-هم-رویش

 

 

هم رویش منتشر کرده است:

آموزش تحقیق کلمه کلیدی در 1 ساعت --- Keyword Research

 

 

3- اصلاح کننده­‌ها (Modifiers) را به عنوان خود اضافه کنید:

استفاده از کلماتی مانند “2021”، “best”، “easy”، “checklist”، “fast” و “review” به عنوان Modifiers، در داشتن رتبه­ بهتر برای کلمه کلیدی طولانی (Long tail keyword) کمک می­‌کند. استفاده از “سال جاری (the current year)”، “بهترین (the best)” و “به­روز شده (updated)” باعث می­‌شود پست­‌های مورد­علاقه در وبلاگ در سراسر وب نیز دوباره دیده شوند. این اصلاح­ کننده‌­ها همچنین می­‌توانند به افزایش نرخ کلیک (CTR) کمک کنند. بهینه­‌سازی CTR را در ادامه‌­ی این لیست بررسی خواهیم کرد.

 

سئو-داخلی-چیست-on-page-seo-چیست-هم-رویش

 

4- عنوان صفحه خود را در تگ H1 قرار دهید:

این مورد، ویژگی برتر داخل صفحه وبسایت است. همچنین می­‌تواند همان عنوان صفحه شما نیز باشد. از نظر Google می توان تگ H1 را بیش از یک بار در هر صفحه استفاده کرد. اما توصیه می­‌شود در هر صفحه یک بار از تگH1  استفاده کنید. زیرا تگ H1 به گوگل کمک می‌­کند ساختار صفحه سایت را بهتر درک کند. برای بهبود رتبه خود در موتورهای جستجو، کلمه کلیدی مد نظر را در تگ H1 قرار دهید.

 

سئو-داخلی-چیست-on-page-seo-چیست-هم-رویش

 

5- از تگ H2 برای زیرعنوان‌­های خود استفاده کنید:

از تگ H2 در زیر عنوان­‌ها استفاده کنید. حتماً کلید واژه مورد نظر را حداقل در یک عنوان فرعی قرار دهید. در صورت امکان در زیر عنوان­‌های خود از برخی از کلمات کلیدی معنایی LSI (معنای لغوی آن نمایه­‌بندی معنایی پنهان است. روابط معنایی میان کلمات را برای درک بهتر مفاهیم کشف می کند) نیز استفاده کنید. زیر عنوان­‌ها برای تجزیه محتوا و خواندن آسان­تر صفحات بسیار مفید هستند. بر خلاف تگ H1، در هر صفحه می‌­توان از چندین تگ H2 استفاده کرد.

 

سئو-داخلی-چیست-on-page-seo-چیست-هم-رویش

 

6- در هر صفحه تصویر قرار دهید:

تصاویر، فیلم ها و سایر رسانه­‌ها نرخ پرش را کاهش می‌­دهند. باعث افزایش زمان ماندگاری کاربر در سایت نیز می­شوند. این دو عامل ذکر شده برای رتبه­‌بندی تعامل کاربر با سایت اهمیت بسیاری دارد. تصاویر باعث بخش­‌بندی محتوا می‌شود. برای بهبود رتبه‌­بندی سایت باید کلمات کلیدی مورد نظر خود را در تگ alt تصویر قرار دهید. یکی از موارد بهینه­‌سازی که مدام نادیده گرفته می‌­شود، نام فایل تصویر است. حتماً توضیح مختصری از تصویر را در نام فایل نیز ارائه دهید.

 

سئو-داخلی-چیست-on-page-seo-چیست-هم-رویش

 

7- کلمه کلیدی را در 100 کلمه اول محتوای خود استفاده کنید:

بسیاری از اوقات به طور طبیعی هنگام نوشتن در مورد موضوع انتخاب شده، این نکته رعایت می‌­شود. با این حال گاهی اوقات (به ویژه در پست­‌های وبلاگ) افراد مطالب خود را با مقدمه‌­ای طولانی شروع می­‌کنند. همچنین کلمه کلیدی مورد نظر را اولین بار بعد از مطالب طولانی قرار می­‌دهند. این روش باعث کسب امتیاز منفی در رتبه­‌بندی سایت می­‌شود.

 

سئو-داخلی-چیست-on-page-seo-چیست-هم-رویش

 

 

هم رویش منتشر کرده است:

کلمه کلیدی چیست ؟ -- انواع کلمه کلیدی در سئو و تولید محتوا

 

 

8- از لینک­‌های خارجی استفاده کنید:

با لینک­دادن سایت خود به وب سایت­‌های خارجی مرتبط با محتوای خود، به Google نشان می‌­دهید که صفحه و وب سایت شما مرکز اطلاعات باکیفیت است. مرتبط کردن وب سایت خود با سایت­‌های با کیفیت دیگر می‌­تواند در رتبه­بندی صفحه بسیار کمک کند. همچنین گوگل نیز درک بهتری از صفحه وب شما خواهد داشت. دریافت لینک از دامنه‌­های  .eduو .gov به دلیل آموزشی بودن، باعث ایجاد ارزش و اعتبار محتوا خواهد شد.

 

سئو-داخلی-چیست-on-page-seo-چیست-هم-رویش

 

9- از لینک­‌های داخلی استفاده کنید:

افزودن دو یا سه لینک داخلی به هر محتوای جدیدی که منتشر می‌­کنید، نتایج خوبی را به همراه دارد. یکی از مزایای اصلی لینک داخلی این است که گوگل تمام صفحات سایت شما را پیدا، درک و نمایه­‌بندی می­‌کند. لینک­‌های داخلی ارزش صفحه را به صفحات مهم دیگر منتقل می­‌کنند. از نظر SEO Best Practice بهتر است انکر تکست (anchor text) حاوی کلمات کلیدی باشد. این متن به کاربران و گوگل نیز در درک صفحه‌­ای که به آن لینک می‌­دهید، کمک می­‌کند. (هر متنی که با کلیک روی آن به صفحه‌­ای دیگر هدایت شود. این متن وبسایت را در قالب یک جمله به مخاطب معرفی می­‌کند)

 

سئو-داخلی-چیست-on-page-seo-چیست-هم-رویش

 

10- از کلمات کلیدی LSI استفاده کنید:

جستجوی معنایی بر اساس درک ارتباط مفهومی و معنایی، نتایج را نشان می­‌دهد. این مفهوم از جستجوی لغت متمایز است. در این نوع جستجو، موتور­های جستجو به دنبال تطبیق واقعی کلمات نوشته شده در پرسش درخواست شده یا انواع مختلف آن­ها هستند. الگوریتم جستجوی گوگل به نام مرغ مگس خوار (Hummingbird) به موتور جستجو اجازه می­‌دهد تا موضوع صفحه شما را کامل درک کند. با قرار دادن کلمات کلیدی معنایی یا LSI در محتوای خود، Google موضوع و زیر مجموعه­‌های مربوط به کلمه کلیدی را کاملاً درک می‌­کند. با رعایت این دو مورد رتبه بالاتری برای صفحه در نظر گرفته می­‌شود.

 

سئو-داخلی-چیست-on-page-seo-چیست-هم-رویش

 

11- نوشتن مطالب طولانی:

بهتر است تمام پست‌های وبلاگ و مقالاتی که در وبسایت قرار می­‌دهید، بیش از 1100 کلمه داشته باشند. توصیه می‌­کنیم که حتی صفحات خدمات سرویس بیش از 800 کلمه داشته باشند. محتوای طولانی­‌تر به داشتن رتبه بهتر برای کلمه کلیدی مورد نظر کمک می­‌کند. همچنین فرصت­‌های بیشتری برای بازدید طولانی­‌تر نیز فراهم می­‌کند. به عنوان امتیازی بیشتر، محتوای طولانی­‌تر تمایل به کسب بک­‌ لینک بیشتر و رتبه بالاتر در جستجوی ارگانیک را دارد. استفاده از فهرست مطالب در ابتدای مقاله نیز به گوگل کمک می‌­کند که محتوای صفحه شما را بهتر درک کند.

 

سئو-داخلی-چیست-on-page-seo-چیست-هم-رویش

 

12- بهینه سازی توضیحات Meta:

توضیحات Meta باید منحصر به فرد باشد. همچنین کلمه یا عبارت کلیدی هدف در آن استفاده شده باشد. طول آن نیز بین 155_150 باشد. به علاوه اگر توصیفات Meta دقیقاً شامل کلمه کلیدی که کاربر جستجو می‌­کند باشد، در نتایج جستجو برجسته­‌تر خواهد شد. به چشم یک تبلیغ کوچک به آن نگاه کنید. هدف این تبلیغ این است که افراد در صفحه نتایج جستجو بر روی وبسایت شما کلیک کنند. این نیز یک روش دیگر برای کمک به بهینه­‌سازی CTR است.

 

سئو-داخلی-چیست-on-page-seo-چیست-هم-رویش

 

13- از دکمه‌­های اشتراک اجتماعی استفاده کنید:

سیگنال­‌های اجتماعی تأثیر مستقیمی بر الگوریتم­‌های جستجو ندارند. اما شبکه‌­های اجتماعی برای جلب توجه بیشتر افراد برای مشاهده محتوای وبسایت بسیار مناسب هستند. شبکه‌­های اجتماعی باعث افزایش آگاهی و شناخت نام برند و وبسایت می­‌شود. همچنین برای برقراری ارتباط با مخاطبان هدف عالی هستند. به عنوان یک امتیاز کوچک، هر چه افراد بیشتری محتوای شما را در شبکه‌های اجتماعی ببینند و به اشتراک بگذارند، شانس بهتری برای دستیابی به بک ­لینک خواهید داشت.

 

سئو-داخلی-چیست-on-page-seo-چیست-هم-رویش

 

14- صفحه جدید خود را در Search Console ثبت کنید:

از ویژگی ” URL Inspection tool ” در Search Console استفاده کنید. هنگامی که URL جدید منتشر شده خود را ثبت می­‌کنید، inspector امکان نمایه­‌بندی صفحه را بررسی می­‌کند. سپس در صورت وجود امکان نمایه­‌بندی، روی ” Request Indexing ” کلیک کنید. در مرحله بعد GoogleBot صفحه وب را نگاه می‌­کند، در محتوای آن جستجو می­‌کند. همچنین آن را نمایه‌­بندی می­‌کند. این ابزار در صورت بروزرسانی یا تغییر در محتوای وبسایت نیز مفید خواهد بود. با استفاده از  Search Consoleخطاهای coverage را بررسی کنید. اگر خطاهای زیادی وجود داشته باشد و قابل حل باشند، بهتر است آن­ها را برطرف کنید.

 

سئو-داخلی-چیست-on-page-seo-چیست-هم-رویش

 

15- اطمینان از قابلیت نمایه­‌سازی صفحه وبسایت:

افراد به طور تصادفی با استفاده از تگ no-index در صفحات خود، دسترسی موتورهای جستجو را به محتوای وب سایت محدود می­‌کنند. این موضوع بیشتر جنبه فنی دارد. اما صفحاتی که نمایه­‌بندی نمی­‌شوند، هرگز در نتایج جستجو نشان داده نمی­‌شوند. زیرا توسط ربات های موتور جستجو قابل کراول (خزش) نیستند.

برای سریع‌­تر شدن فرآیند نمایه­‌بندی موتورهای جستجو، در برخی موارد فایلی با فرمت XML به نام robot.txt را کنار صفحات وب قرار می­‌دهند. Robot.txt فایلی است که برای کراولرهای (spider) موتور جستجو مشخص می­‌کند کدام صفحات یا بخش‌­های خاصی از یک وب سایت را جستجو نکنند. بیشتر موتورهای جستجو از جمله گوگل، بینگ و یاهو درخواست­‌های Robots.txt را تشخیص می­‌دهند. همچنین آن­ها شرایط ذکر شده را نیز حتما رعایت می­‌کنند.

 

 

16- وبسایت باید امن باشد (HTTPS):

HTTPS راهی مطمئن برای انتقال داده ها بین یک سرور و مرورگر وب است. گوگل رسماً اعلام کرد که از HTTPs به عنوان سیگنال رتبه‌­بندی در سال 2014 استفاده می­‌کند. از آن زمان مطالعات متعددی رابطه مستقیم بین رتبه­‌های بالاتر و وب سایت­‌هایی که از HTTPS استفاده کرده‌­اند را تأیید کرده است. این مورد در سال­‌های اخیر به یک موضوع حیاتی تبدیل شده است. برای این کار SSL را برای وب سایت خود فعال کنید. فعال سازی آن ساده است. همچنین هر دو نسخه رایگان و پولی آن در دسترس هستند. نسخه رایگان نیز هیچ تفاوتی با نسخه پولی آن ندارد.

 

 

17- افزایش زمان ماندگاری:

ساعات ماندگاری یا زمان حضور در صفحه، یک سیگنال قوی برای موتورهای جستجو است. این موضوع نشان دهنده مطابقت محتوای صفحه وب شما با خواسته­‌ی مخاطب است. این مورد با بالاتر رفتن رتبه وبسایت در نتایج جستجو ارتباط مستقیم دارد. با نوشتن محتوای جذاب طولانی و استفاده از تصاویر و ویدئوها (همان طور که قبلا ذکر شد) مدت زمان حضور بازدیدکنندگان در صفحه افزایش می‌­یابد.

 

 

18- تست و بهینه­‌سازی سرعت صفحه موبایل:

گوگل در سال 2010 به صورت علنی اظهار داشت که سرعت یک وب سایت، فاکتور رسمی برای رتبه­‌بندی است. Google اخیراً (در سال 2018) اعلام کرده است که از نتایج سرعت صفحه تلفن همراه استفاده می‌­کند. سپس آن را بهMobile-first indexing   منتقل می­‌کند. این بدان معنا است که Google عمدتاً از نسخه موبایلی محتوا به جای نسخه دسکتاپ برای نمایه­‌سازی و رتبه­‌بندی استفاده خواهد کرد. این امر باعث می­‌شود که وب سایت شما به سرعت بارگیری شود. از آن جا که امروزه 65٪ – 70٪ وب سایت‌ها با تلفن‌های هوشمند بررسی می­‌شوند، وبسایتی که طراحی می‌­کنید باید حتما قابلیت ریسپانسیو داشته باشد. برای رتبه‌­بندی در سال 2020، سایت‌ها باید به­‌خوبی بر روی هر دستگاهی کار کنند. خوشبختانه گوگل نیز ابزاری مفید برای کمک در سرعت صفحه تلفن همراه و روش­‌های بهبود عملکرد در صورت لزوم فراهم کرده است.

 

 

19- حذف لینک­‌های شکسته:

با توجه به داده­‌های جمع آوری شده توسط Ahrefs، گوگل در صورت شناسایی لینک­‌های خراب در صفحه که به منابع خارجی داده شده باشند، آن­ها را در نتایج جستجو نشان نمی­‌دهد. همچنین آن­ها را نمایه­‌بندی هم نمی­‌کند. حتماً وب سایت را به‌­طور منظم از نظر لینک‌­های مخرب یا اسپم بررسی کنید. سپس آن لینک را به طور کامل حذف کنید. یا به محتوای جدیدی لینک دهید. همچنین لینک­‌هایی را که سایت­‌های دیگر به وبسایت شما می‌­دهند نیز بررسی کنید. در صورت وجود مشکل، آن­ها را باید رد کنید.

 

 

20- بهینه­‌سازی CTR:

همان­طور که در مراحل 3 و 13 ذکر شد، بهینه­‌سازی برای CTR موضوع بسیار مهمی است. با توجه به گزارش WordStream، اگر CTR مورد انتظار موقعیت فعلی خود را در نتایج جستجو بدست آورید، “رتبه بالاتری کسب می­کنید”. اگر هم نتوانید CTR مورد انتظار را برآورده کنید، در موقعیت‌­های پایین­تر ظاهر می­‌شوید. یکی از عوامل کلیدی برای کمک به افزایش نرخ کلیک (CTR)، افزودن اصلاح کننده­‌ها (modifiers) به عنوان صفحه است. در مرحله­‌ی سوم این مورد کاملا توضیح داده شده است. عامل دوم نیز استفاده از توضیحات Meta کلمات کلیدی است. این کار به کاربران در درک صفحه شما در نتایج جستجو کمک می­کند. این موضوع نیز در مرحله سیزدهم بررسی شده است.

 

 

21- از بین­ بردن رتبه-خواری (Cannibalization) كلمه کلیدی:

رتبه‌­خواری کلمه کلیدی زمانی رخ می­دهد که همان کلمه کلیدی یا عبارت بهینه شده برای چندین صفحه در یک وب سایت استفاده شود. این مسئله باعث ایجاد مشکلاتی در موتورهای جستجو می‌­شود. زیرا آن­ها نمی­‌دانند کدام صفحه را برای جستجویی که خواسته شده ارائه دهند. هر صفحه باید کاربر را به هدف خاصی برساند. چندین صفحه در وبسایت نباید به یک موضوع یکسان اشاره داشته باشند. خوشبختانه یک روش سریع و آسان برای شناسایی این مسئله وجود دارد. در Ahrefs توضیحاتی در مورد چگونگی “یافتن و رفع مشکلات Cannibalization کلمه کلیدی” وجود دارد. اگر متوجه وجود این مسئله در وب سایت خود شدید، به فکر ادغام محتوا از صفحات رقیب و هدایت مجدد آن­ها به مواردی که بیش­ترین ارزش را دارند، باشید.

 

 

22- خطاهای نگارشی و دستوری:

وب سایت­‌هایی که اشتباهات املایی و دستوری دارند، درک مطالب را برای خوانندگان مشکل می­‌کنند. همین موضوع نیز در موتورهای جستجو مانند Google و Bing صدق می­‌کند. اگر موتور­های جستجو در محتوای شما متوجه غلط‌­های املایی و دستوری شوند، بر نتایج جستجوی شما تأثیر منفی می­‌گذارند.

 

 

23- از تصاویر اصلی استفاده کنید:

در صورت امکان همیشه از تصاویر اصلی در وب سایت استفاده کنید. با توجه به مطالعات اخیری که توسط Reboot Online انجام شده است: “استفاده از تصاویر منحصر به­فرد در وب سایت تأثیر مثبتی بر رتبه­‌بندی وب ارگانیک و همچنین رتبه­‌بندی تصویر دارد”. بهتر است به جای استفاده از تصاویر از قبل آماده شده، کار عکاسی را خودتان انجام دهید. برای کسب رتبه بالاتر نیز می­‌توانید تصاویر سفارشی بسازید.

 

 

24- جستجوی صوتی را بهینه کنید:

جستجو از طریق صوت به سرعت درحال رشد است. در طول سال 2020 تخمین زده شده است که 50 درصد از کل جستجوها مبتنی بر صدا هستند. یکی از موثر­ترین راه­‌ها برای بهینه­‌سازی محتوای خود بر مبنای جستجوی صوتی، ارائه پاسخ کوتاه و مختصر (25 تا 30 کلمه یا کمتر) به جستجو­های مربوط به کلمه کلیدی است. یکی از راه‌­های آسان برای انجام این کار، استفاده از بخش FAQ در صفحه وبسایت است.

 

 

25- تست کردن سازگاری تلفن همراه:

گوگل در سال 2015 اعلام کرد که سازگاری موبایل به زودی به یک سیگنال رتبه­‌بندی برای جستجوهای انجام شده در دستگاه­‌های تلفن همراه تبدیل می­‌شود. همچنین نمایه‌­سازی با تلفن­ همراه در اولویت قرار می­‌گیرد. بدیهی است که وب سایت شما باید از نظر موبایل سازگار باشد تا در رتبه­‌بندی جستجو در سال 2020 دارای رتبه­‌ی برتری باشد. وب سایت یا یک URL شخصی را از طریق ابزار تست سازگار با موبایل Google اجرا کنید. خطاهای آن­ها را پیدا کنید. سپس آن­ها را در اولویت اصلاح قرار دهید.

 

 

26- از طرح­‌های نشانه­‌گذاری (Schema markup) استفاده کنید:

افزودن  Schema markup به صفحات وب (در صورت نیاز) فرصت را برای نمایش در Rich Snippets فراهم می­‌کند. در حقیقت مطالعات نشان داده است که با علامت­گذاری ساختاری، نرخ CTR 30 درصد افزایش می­‌یابد. برایان دین، از Backlinko، ادعا می‌­کند که برای به­‌دست آوردن Rich Snippets، استفاده از  بررسی (Review) و طرح  FAQ(FAQ schema) موثر خواهد بود.

 

 

27- خطاهای کراولر را برطرف کنید:

یافتن و رفع خطاهای کراولر بسیار حیاتی هستند. خطای کراولر به این معنی است که Google نمی­‌تواند صفحه شما را ببیند یا بخواند. اگر گوگل نتواند صفحه وب سایت را مشاهده کند، ممکن است آن صفحه را در نتایج جستجو فهرست یا رتبه‌­بندی نکند. شناسایی این نوع خطاها با استفاده از Google Search Console آسان است. پس از ورود به سیستم، بر روی “coverage” واقع در منوی سمت چپ کلیک کنید. در آن بخش، تمام URL هایی که دارای خطا هستند نمایش داده می­‌شوند. به راحتی می­‌توانید آن­ها را حل و برطرف کنید.

 

 

28- استفاده از تگ­‌های open graph:

پروتکل Open Graph کنترل می­‌کند که چه چیزی و چگونه اطلاعات در رسانه­‌های اجتماعی مانند Facebook، LinkedIn و Twitter نمایش داده می­‌شوند. با اضافه کردن صحیح تگ­‌های Open Graph، محتوا بهتر نشان داده می­شود. همچنین امکان دریافت کلیک، لایک و اشتراک گذاری­‌های بیشتر را هم فراهم می­‌کند. همان­طور که در مراحل قبل نیز بیان شد، رسانه­‌های اجتماعی تأثیر مستقیمی بر نتایج جستجو ندارند. اما هرچه محتوا بیشتر دیده شود، فرصت پیدا کردن بک­ لینک نیز بهتر می‌­شود. همان­طور هم که می‌­دانیم وجود بک­ لینک به داشتن رتبه بالاتر کمک می­کند.

 

 

29- اندازه تصاویر باید مناسب باشد:

اندازه تصاویر باید مناسب باشد. در غیر این صورت باید به فکر تغییر آن باشید. زیرا باعث افزایش سرعت بارگذاری صفحه می‌­شود. در نتیجه مستقیما بر نتایج جستجو تأثیر می‌­گذارد. برای یافتن تصاویر بزرگ، از ابزار Google’s Lighthouse استفاده کنید. این ابزار هر تصویری را که روی صفحه بسیار بزرگ باشد، شناسایی می­‌کند. تصاویر با اندازه بسیار بزرگ منجر به کاهش سرعت بارگذاری وبسایت می‌­شود. سپس با توجه به اولویت‌­بندی که در نظر می­گیرید، به درستی اندازه آن­ها را تغییر دهید.

 

 

30- بازیابی و اصلاح لینک­‌های از دست رفته:

متأسفانه بک­لینک­ ها همیشه از بین می­روند. از دست دادن لینک­‌هایی که از منابع با ارزشی هستند، می تواند منجر به کاهش نتایج جستجو برای کلمات کلیدی هدف آن صفحه شوند. به همین دلیل به­‌طور فعال باید بر مشخصات کلی بک­لینک و بک ­لینک ­هایی که به صفحات با ارزش بالا در وب سایت اشاره می­‌کنند، نظارت داشته باشید. این کار را با استفاده از یک ابزار SEO مانند Ahrefs می‌­توانید انجام دهید. از سایت Explorer، دامنه خود را وارد کنید. در مرحله بعدی، “Lost” را در نمایه Backlink واقع در منوی سمت چپ انتخاب کنید. چارچوب زمانی را که می­‌خواهید بررسی کنید، انتخاب کنید. این بخش بک ­لینک­‌های از دست رفته و علت آن­ها را نیز نشان می­‌دهد. سپس برای بازیابی آن­ها باید اقداماتی انجام دهید (نتایج خود را فیلتر کنید تا فقط لینک‌­های dofollow نشان داده شود. تمرکز خود را روی آن­ها بگذارید. زیرا آن­ها لینک­‌هایی هستند که قدرت عبور را دارند).

 

 

31- آیا مطالب “تازه” است؟

به روز و دقیق نگه داشتن مطالب اهمیت بالایی دارد. به­ روز بودن مطالب در چند نسخه اخیر الگوریتم گوگل برای داشتن رتبه بالاتر در نتایج جستجو، یک عامل مهم تلقی می­‌شود. مرتباً مطالب خود را بررسی کنید. توصیه می‌­شود هر شش ماه یک بار این بازبینی انجام شود. هنگامی که یک نقطه قوت پیدا کردید که توانایی به روز شدن را داشته باشد، آن را گسترش دهید و بهبود ببخشید.

 

 

32- بکارگیری رسانه­‌های مختلف:

از عناصر بصری به تعداد مناسبی در صفحه خود استفاده کنید. همان­طور که در مراحل قبل نیز توضیح داده شد، یک عنصر بصری مانند ویدئو یا موشن گرافیک و اینفوگرافیک به عنوان سیگنال محتوای با کیفیت عمل می‌­کند. این عناصر باعث افزایش زمان ماندگاری کاربر در وبسایت می‌­شوند. زیرا حتی اگر کاربر معنی و مفهوم متن را متوجه نشود، توجه مخاطب را جلب می­‌کنند.

 

33- موتورهای جستجو باید به وب سایت اعتماد کنند:

عواملی مانند تعامل کاربر باعث افزایش رتبه وبسایت می­‌شود. Google به سایت­‌هایی که از طریق کانال­‌های مختلف با کاربران ارتباط برقرار می­‌کنند و همچنین دارای صفحه تماس با کاربر و اطلاعات تماس هستند؛ امتیاز مثبت می­‌دهد. از عوامل دیگر، اشاره به منبع اصلی مقاله‌­ای است که ترجمه آن را در صفحه سایت خود قرار می‌­دهید. این موضوع نشان­دهنده کیفیت محتوا و وبسایت است. این امر برای گوگل بسیار مهم است. گوگل با وجود صفحات خدمات و حریم خصوصی در سایت، از معتبر بودن آن در اینترنت مطمئن می­‌شود.

 

34- سرعت بارگذاری سایت:

سرعت بارگذاری سایت یک فاکتور مهم برای رتبه­‌بندی است (به ویژه سرعت بارگیری صفحه در دستگاه­‌های تلفن همراه). هاست خوب، قالب مناسب و عدم نصب بیش از حد افزونه­‌ها، عواملی هستند که بر سرعت سایت تأثیر می­‌گذارند. همچنین کراولر­های موتور جستجو می­‌توانند سرعت سایت را بر اساس کد HTML صفحه، به نسبت دقیقی تخمین بزنند.

 

35- نقشه سایت (Sitemap)

Sitemap به موتورهای جستجو در پیدا کردن و نمایه­‌سازی تمام محتوای وب سایت کمک می­‌کند. نقشه سایت همچنین مهم­ترین صفحه در وبسایت را برای موتورهای جستجو تعیین می‌­کند. موتورهای جستجو مانند Google، Yahoo و Bing از Sitemap برای یافتن صفحات مختلف در سایت استفاده می­‌کنند. برای مثال، Google صفحات وب را تا حد زیادی از طریق لینک­‌ها پیدا می­کند. اگر سایت کاملاً جدید باشد و فقط تعداد کمی بک­لینک خارجی داشته باشد، Sitemap به گوگل برای یافتن صفحات در سایت کمک بزرگی می­‌کند.

 

36- طول دامنه:

دامنه‌­های ارزشمند (قانونی) اغلب برای چندین سال پیش پرداخت می­‌شوند. در حالی که دامنه­‌های دیگر  (غیرقانونی) به­ندرت برای بیش از یک سال استفاده می­‌شوند. بنابراین تاریخ انقضای دامنه در آینده می‌­تواند به عنوان عاملی در پیش­بینی قانونی­بودن دامنه مورد استفاده قرار گیرد. همچنین دامنه­‌هایی که قدیمی­‌تر هستند از نظر گوگل دارای اعتبار بیشتری هستند.

 

37- محل سرور:

مکان سرور و مکان قرارگیری سایت شما در مناطق مختلف جغرافیایی یک فاکتور تاثیرگذار در سئو است. این امر زمانی اهمیت خود را نشان می­‌دهد که برای جستجوهای خاص جغرافیایی استفاده شود.

 

به عنوان یک نکته: Intrusive Interstitials را حذف کنید.

برای دسترسی آسان کاربران به محتوا، به ویژه در دستگاه­‌های تلفن­ همراه، Google صفحات وب را که در نتایج جستجو از ابزارهای میانبر استفاده کرده‌­اند (Intrusive Interstitials) جریمه می­‌کند. شاید بپرسید که ابزار­های میانبر چه چیزی هستند؟ پنجره­‌های pop up که محتوای اصلی یک صفحه وب را بلافاصله یا بعد از ورود کاربر به صفحه،  پوشش می­‌دهند. بارزترین مثال، تبلیغات  pop upاست. این فاکتور رتبه‌­بندی هنگامی که به روزرسانی جدید Google Page Experience امسال معرفی شود، ممکن است ارزش بیشتری را حفظ کند. بنابراین هرگونه تبلیغات pop-up را حذف کنید (البته در صورت وجود الزامات قانونی، سیاست­‌های کوکی و اعتبارسنجی­‌های سنی استثناء هستند).

 

کلیدواژگان

سئو داخلی چیست | نکات مهم سئو داخلی | تعریف سئو داخلی | سئوی on page | سئوی on page چیست | on page seo چیست | سئوی on page | چک لیست سئو داخلی | چک لیست سئو on page | سئو داخلی سایت | آموزش سئو داخلی سایت | آموزش سئو داخلی | سئو on page | آموزش سئو on page | سئو داخلی سایت به چه معناست | سئو داخلی سایت به زبان ساده | سئو داخلی به زبان ساده | سئو داخلی سایت ساده | سئو داخلی | سئو on page به زبان ساده | سئو on page چیست

 

منبع

What Is the On-Page SEO Checklist

دوره های آموزشی مرتبط

نویسنده :

سئو و ویراستاری :

زیبا عامریان هستم فارغ‌التحصیل مهندسی کامپیوتر و متخصص سئو و بازاریابی محتوا. در تیم اجرایی هم‌رویش مدیریت واحد محتوا رو به عهده دارم و امیدوارم که تونسته باشم تاثیر خوبی روی سئو و کیفیت خوانش محتوای هم‌رویش بگذارم.

زیبا عامریان هستم فارغ‌التحصیل مهندسی کامپیوتر و متخصص سئو و بازاریابی محتوا. در تیم اجرایی هم‌رویش مدیریت واحد محتوا رو به عهده دارم و امیدوارم که تونسته باشم تاثیر خوبی روی سئو و کیفیت خوانش محتوای هم‌رویش بگذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search

مطالب مرتبط

دسته بندی مطالب

دوره-رایگان-یادگیری-ماشین-کتاب-یادگیری-ماشین-ژرون-Aurelien-Geron-هم-رویش
یادگیری ماشین رایگان ــ تندخوانی کتاب جرون