استفاده از میکروکنترلر ESP32 در اینترنت اشیا به دلیل امکان برقراری انواع اتصال وایفای و بلوتوث و هزینه اندک، دارای پتانسیل بالایی است. این یعنی یک میکروکنترلر برای IOT و یعنی یک برد ارزان برای مدلسازی یک پروژه‌ اینترنت اشیا! اما اینترنت اشیا چیست ؟ ESP32 چیست ؟ در این مقاله خواهیم دید. همچنین با مزایای استفاده از ESP32 در پروژه های اینترنت اشیا آشنا خواهیم شد.

فهرست مطالب

اینترنت اشیا چیست ؟

اینترنت اشیا چیست؟ اینترنت اشیا به انگلیسی Internet of Things (به اختصار IOT) یعنی اتصال چیزها (وسایل) به شبکه اینترنت که از طریق آن بتوانند با هم و با کنترل کننده ها به صورت خودکار یا دستی در ارتباط باشند.

نمونه کاربرد ساده این اتصال این است که بتوانید از راه دور و با گوشی هوشمند یخچال خود را کنترل کنید. نمونه پیچیده تر این اتصال این است که یخچال شما بتواند خودش بر پایه حسگرهای داخلی میزان مواد غذایی را کنترل و در صورت تمام شدن یک ماده به صورت خودکار از نزدیک ترین فروشگاه با بهترین قیمت سفارش مثلا گوشت بدهد.

یک سیستم اینترنت اشیا به یک نگاه ساده شامل مجموعه وسایل (یخچال، تلویزیون، ماشین‌ها، …)، حسگرهای موجود در وسایل، ماژول‌هایی برای ارتباط با شبکه و یا یکدیگر و گزارش تغییرات وضعیتشان و نیز ریزپردازنده‌هایی برای تصمیم گیری در مورد وضعیت جدید و اجرای تصمیم‌ها است. همچنین یک اپلیکیشن یا نرم افزار برای پایش توسط کاربر سیستم نیز معمولا وجود دارد.

پیش از این آموزش اینترنت اشیا از صفر در هم‌رویش منتشر شد. فیلم معرفی آموزش اینترنت اشیا را در زیر می‌توانید مشاهده کنید:

 

 

برای دریافت بسته کامل آموزش اینترنت اشیا بر روی لینک زیر کلیک کنید:

آموزش اینترنت اشیا از صفر ــــ پروژه محور

 

ESP32 چیست؟ دلایل استفاده از ESP32 در اینترنت اشیا

ESP32 محصولی از کمپانی Espressif چندین سال است که پا به بازار گذاشته است. در این سال ها به نظر می رسد ESP32 به یک ماژول سازنده ی کم هزینه برای علاقه مندان و توسعه دهندگان پروژه های اینترنت اشیا تبدیل شده است.

در طول سال گذشته من شاهد استفاده از ESP32 در طراحی چندین سیستم تولیدی بودم. همچنین رشد قابلیت ها وجامعه مخاطبان آنچنان بوده که استفاده از آن اکنون برای بسیاری از توسعه‌دهندگان IOT بسیار جذاب شده است. در این مقاله که تیم هم رویش آماده کرده است 5 دلیل جذابیت استفاده از ESP32 در اینترنت اشیا را با هم می‌خوانیم.

 

نمی دانید ESP32 چیست؟ این ویدیو رایگان و کوتاه هم رویش را در آپارات ببینید :

میکروکنترلرهای ESP را بشناسید

 

 

دلیل اول- ESP32 ارزان است!

در بسیاری از سیستم های اینترنت اشیایی که برای آن ها نرم افزار طراحی کرده ام، اغلب به این موضوع پی بردم که درصد بالایی از هزینه مواد برای ارتباطات و خود میکروکننترلر صرف می شود.

از این نظر، قیمت ارزان ماژول های ESP32 در مقایسه با بسیاری از راه حل های اتصال دیگر که امروزه در فروشگاه ها قابل دسترس هستند، بسیار جذاب است.

قابلیت ها و جامعه کاربران ESP32 چنان رشد کرده است که ماژول را برای توسعه دهندگان پروژه اینترنت اشیا بسیار جالب می کند.

 

 

دلیل دوم- ESP32 دارای بلوتوث و WiFi است!

وقتی صحبت از اینترنت اشیا می شود، بحث پشتیبانی از چندین روش برای اتصال همیشه مطرح است.

در برخی موارد ممکن است برای اتصال های محلی استفاده از بلوتوث را ترجیح دهیم. اما برای تعاملات ابری و از راه دور با دستگاه ها، به اتصال Wi-Fi نیاز داریم.

هنگامی که یک ماژول، بتواند از هر دو پشتیبانی کند; نه تنها برای توسعه دهنده بلکه برای کاربر نهایی هم یک برد محسوب می شود. اگر محصولی داشته باشیم که فقط به اتصال Wi-Fi نیاز داشته باشد. می توان گزینه ی بلوتوث را غیرفعال کرد. یا به عنوان یک ویژگی بعداً آن را اضافه نمود.

برخی از مشتریان که ESP32 را برای ویژگی های Wi-Fi خود انتخاب می کنند، برای این که مجموعه ویژگی های محصولات خود را گسترش دهند، بعداً بلوتوث را هم فعال می کنند.

 

دلیل سوم- ESP32 و پشتیبانی از اکوسیستم گسترده

ESP32 دارای یک اکوسیستم (جامعه کاربری) پرجمعیت است. در شروع کار با آن معمولا از ابزارهای آزاد و یا کتابخانه های متن باز مانند کتابخانه های ارائه شده از طریق Arduino IDE استفاده می‌کنیم. اما محیط‌های توسعه حرفه ای تری نیز در دسترس هستند.

برای مثال، Espressif ابزارهایی برای توسعه و همچنین چارچوب های نرم افزاریی که به اندازه ی کافی قوی به نظر می رسند را، ارائه می دهد تا بیشتر توسعه دهندگان را راضی نگه دارد.

حتی در اکوسیستم FreeRTOS آمازون از ESP32 پشتیبانی می شود. توسعه دهندگان می توانند آمازون FreeRTOS را دانلود و یک ESP32 با FreeRTOS متصل به خدمات وب آمازون (AWS) را فقط در عرض چند ساعت راه اندازی کنند.

قبول کنید این یک دلیل بسیار مهم برای استفاده از ESP32 در اینترنت اشیا می باشد.

 

دلیل چهارم- گزینه های Flash و pSRAM بیشتری در دسترس هستند.

دلیل چهارم برای استفاده از ESP32 در اینترنت اشیا این است که ماژول های ESP32، دارای انواع مختلف با قابلیت های متنوعی هستند.

به تجربه دریافته‌ام که توانایی مقیاس پذیری بر اساس میزان فلش خارجی که در ماژول ESP32 موجود است، می تواند در میزان ذخیره سازی داده برای یک برنامه مفید باشد.

حتی در برخی از ماژول ها مانند ESP32-WROVER می توان RAM را افزایش داد. pSRAM می تواند RAM را تا 4 مگابایت افزایش دهد و حافظه ی کافی برای هر نوع کاربردی را به ماژول بدهد!

پیش از این آموزش آردوینو از صفر در هم‌رویش منتشر شد. برای دیدن فیلم معرفی این آموزش می‌توانید بر روی این لینک (+) و یا پخش کننده پایین کلیک کنید:

 

 

برای دریافت بسته کامل این آموزش بر روی لینک زیر کلیک کنید:

آموزش آردوینو (Arduino) از صفر – پروژه محور با محوریت رباتیک

 

دلیل پنجم- امکان استفاده از MicroPython در ESP32

دلیل آخر در راس همه ی دلایلی قرار دارد که تا اینجا در این مقاله برای استفاده از ESP32 در اینترنت اشیا بررسی شد.

شاید تا به حال در خصوص اینترنت اشیا با میکروپایتون شنیده باشید. ESP32 یک راه حل جالب است به این دلیل که امکان نصب MicroPython در این ماژول و بنابراین توسعه به زیان Python وجود دارد.

اگرچه این روش را برای سیستم های تولیدی ترجیح نمی دهیم، اما می‌توانید از پایتون برای طراحی سریع نمونه اولیه (پروتوتایپ یا پیش‌نمون) استفاده و مشخص کنید که آیا یک پروژه اینترنت اشیا در ESP32 ممکن است یا خیر!

نصب  و استفاده از MicroPython در ESP32 بسیار ساده است. به این منظور و ورود به دنیای اینترنت اشیا با میکروپایتون دیدن آموزش زیر از هم‌رویش را توصیه می‌کنم.

 

در هم رویش منتشر شده است :

آموزش میکروپایتون برای برنامه‌نویسی بردهای ESP32 و ESP8266

 

جمع بندی

من به هیچ وجه قصد طرفداری و یا بد جلوه دادن ESP32 را ندارم. تمام سعی من در این مقاله، این بود که جذابیت های این ماژول را برای توسعه دهندگان حرفه ای که می خواهند محصولات ارزان قیمت اینترنت اشیا را تولید کنند، به اشتراک بگذاریم.

ادغام کردن راه حل های اتصال چندگانه در یک ماژول برای کاهش هزینه های مصرفی، تقاضای استفاده از این ماژول ها را روزافزون می‌کند. حتی افزایش حافظه روی ماژول باعث می شود که تمامی محصولات هوشمند نیز بتوانند در خود، ماژول ESP32 را داشته باشند.

با پارتیشن بندی دقیق نرم افزار می توان محدودیت های نرم افزاری در مورد اتصال و زمان پاسخ گویی را بر روی یک ماژول ارزان قیمت و کم هزینه کنترل کرد.

آیا تا به حال از میکروکنترلر برای اینترنت اشیا مخصوصا ESP32 در محصولات خود استفاده کرده اید؟ چطور پیش رفت؟

** اگر قصد دارید بسته آموزشی اینترنت اشیا از صفر را که شامل بسته‌های زیر است بصورت یکجا تهیه کنید بر روی لینک انتهای صفحه کلیک بفرمایید:

بسته اول: آموزش اینترنت اشیا از صفر پروژه محور

بسته دوم: آموزش ساخت وب سرور با آردوینو و ESP8266

بسته سوم: آموزش پلتفرم اینترنت اشیا Thinger.io

لازم به ذکر است که دریافت بسته جامع آموزشی اینترنت اشیا شامل 10 درصد تخفیف است. برای دریافت بسته جامع کلیک کنید (+).

 

کلیدواژگان

ESP32 در اینترنت اشیا – ESP32 برای اینترنت اشیا – آموزش ESP32 – پایتون برای اینترنت اشیا – اینترنت اشیا با پایتون – پایتون و اینترنت اشیا – اینترنت اشیا چیست – iot چیست – اینترنت اشیا چگونه کار میکند – اینترنت اشیا با میکروپایتون – اینترنت اشیا با micropython – Micropython در ESP32 – میکروپایتون در ESP32

 

 

منبع :

Reasons The ESP32 Is An Intriguing Solution For The IoT

دوره های آموزشی مرتبط

نویسنده :

سئو و ویراستاری :

زیبا عامریان هستم فارغ‌التحصیل مهندسی کامپیوتر و متخصص سئو و بازاریابی محتوا. در تیم اجرایی هم‌رویش مدیریت واحد محتوا رو به عهده دارم و امیدوارم که تونسته باشم تاثیر خوبی روی سئو و کیفیت خوانش محتوای هم‌رویش بگذارم.

زیبا عامریان هستم فارغ‌التحصیل مهندسی کامپیوتر و متخصص سئو و بازاریابی محتوا. در تیم اجرایی هم‌رویش مدیریت واحد محتوا رو به عهده دارم و امیدوارم که تونسته باشم تاثیر خوبی روی سئو و کیفیت خوانش محتوای هم‌رویش بگذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search

مطالب مرتبط

دسته بندی مطالب

دوره-رایگان-یادگیری-ماشین-کتاب-یادگیری-ماشین-ژرون-Aurelien-Geron-هم-رویش
یادگیری ماشین رایگان ــ تندخوانی کتاب جرون