پایتون خود را به عنوان زبانی با ظرفیت بالا، مناسب برا تازه کارها و قدرتمند در دست متخصصان ثابت کرده است. حال چرا این امکان نباشد که از پایتون روی همه رایانه‌ها استفاده کنید؟ چرا نباید دستگاه‌ها قابلیت بهره گیری از تمام امکانات پایتون به عنوان یک زبان برنامه نویسی _و نه فقط رابط تبدیل بیت ها به زبان C- را داشته باشند؟ برای مثال چرا پایتون در اندروید اجرا نشود؟

فهرست مطالب

هم رویش منتشر کرده است:

آموزش پایتون Python (برنامه نویسی پایتون مقدماتی تا پیشرفته )

 

 

استفاده از کامپیوترها در جهان مدرن امروز، نه بر روی پنجره های کنسول 25×80 ،بلکه روی تلفن های همراه، تبلت ها و رایانه های رومیزی با رابط کاربری منعطف و زیبا صورت می پذیرد. بنابراین، آیا نباید قادر به استفاده از پایتون روی تمامی این گجت ها و استفاده از امکانات خاص و منحصر به فرد این پلتفرم ها بود؟

ظاهر و رفتار اپلیکیشن باید کاملا مشابه اپلیکیشن های توسعه یافته با ابزارهای بومی باشد. کاربر نهایی نباید از این بابت تفاوتی احساس کند و دچار مشکل شود.

خبر خوب این است که با امکانات فراهم آمده، ابزارهای پایتونی شما هم می توانند به اندازه ابزارهای مخصوص پلتفرم مورد نظر کاربرد داشته و رواج پیدا کنند.
راه های مختلفی برای استفاده از پایتون روی اندروید وجود دارد:

 

1. Kivy

کیوی چیست ؟ کیوی به انگلیسی Kivy یک ابزار چند سکویی با کتابخانه های گرافیکی متن باز است.

 

تصویر-لوگو-کیوی

 

این ابزار قابلیت اجرا روی اندروید و تا حدی روی هر دستگاه با openGl Es ورژن ۲(و حداقل اندروید ۲.۲) را داراست. این یک استاندارد برای دستگاه های مدرن به حساب می آید و بر اساس آمار شرکت گوگل، توسط ۹۹/۹۹ درصد کلیه دستگاه ها رعایت می شود.

نرم افزارهای اندرویدی کیوی، نرم افزار های معمول و رایج اندرویدی هستند که ‌مثل سایر نرم افزارهای این سیستم عامل قابل توزیع بر بسترهایی همچون PlayStore می باشند . این نرم افزارها عملکردی مطلوب و بدون خطا پس از توقف و یا شروع به کار مجدد برنامه، ظرفیت استفاده از سرویس های اندروید و دسترسی به اکثر API های جاوا (که متعاقبا توضیح داده می شود) را دارا هستند.

دستورالعمل های زیر را برای یادگیری چگونگی ساخت اپلیکیشن های اندروید، رفع عیب کدها روی دستگاه و استفاده از API های اندروید برای مواردی چون ویبره تلفن همراه و پردازش سنسورها مطالعه کنید.
پروژه های کیوی، در برگیرنده ی تمام ابزار های لازم برای ساخت نرم افزار همانند امضا نرم افزار و قرار دادن آن در فروشگاه های دیجیتالی برای عرضه است.
چگونگی این کار به تفصیل در اینجا توضیح داده شده است.

 

هم رویش منتشر کرده است:

آموزش برنامه نویسی Kivy - توسعه کراس پلتفرم با پایتون (بسته جامع )

 

استفاده API اندروید

اگرچه کیوی چارچوب نرم افزاری (framework)مخصوص پایتون است، این کتابخانه از فراهم سازی ابزارهای استفاده آسان از نسخه های معمول رابط کاربری جاوا (ازجمله سیستم ویبره تلفن های همراه ،سنسورها، ارسال پیام از طریق پیام کوتاه یا ایمیل و…) نیز غافل نمانده است.

ضمن اشاره به این نکته که برای افراد تازه کار، استفاده از Plyer پیشنهاد می شود، جهت استفاده های پیشرفته تر و استفاده از API هایی که به آن اشاره نشد، امکان استفاده مستقم از Pyjnis نیز وجود دارد. همچنین کیوی کد های آماده ای را برای قابلیت های پایه اندروید مهیا کرده است.
نمونه کدهای اندرویدی نوشته شده توسط کاربران کیوی روی سایت kivy wiki قابل دسترس است.

 

 

همچنین در   هم رویش ببینید:

همه آموزش های منتشر شده درباره KIVY

 

 

2. BeeWare

beeware  چیست ؟ Beeware مجموعه ای از ابزارها برای ساخت محیط های کاربری مخصوص اندروید است.

پشتیبانی اندروید در Beeware از طریق بکارگیری VOC (ابزار کامپایل سازی کدهای پایتون به فایل های جاوا) میسر می‌شود. این فرآیند کدهای پایتون را قادر می‌سازد تا همانند کدهای جاوا روی JVM اجرا شوند.

 

تصویر-لوگو-Beeware

 

امکانات عرضه شده در این ابزار شامل ابزارهای کمکی کدنویسی پایتون با رابط کاربری قوی و مخصوص اندروید و همچنین کتابخانه ها و کدهای پشتیبان مورد نیاز برای اجرای آن روی iOS, Android, macOS, Linux Windows, tvOS, و سایر سیستم عامل ها است.

 

متن باز بودن

توسعه متن باز خود را به عنوان روشی محکم و قابل اتکا برای توسعه نرم افزار ثابت کرده است. به همین دلیل است که مجموعه ابزارهای BeeWare تحت پروانه BSD (مجوز تولید برکلی) هستند و قابلیت دسترسی عموم، جهت استفاده و اعمال تغییرات را دارا می باشند.

 

3. Chaquopy

Chaqupy یک پلاگین برای اندروید استودیو است.

 

توصویر-لوگو-Chaquopy

 

این پلاگین شما را قادر می سازد درحالیکه از زبان منطبق با نیازهای خود استفاده می کنید، آزادانه دست به ترکیب کدهای جاوا و پایتون را روی نرم افزار بزنید.

  • بوسیله API پایتون می توانید تمام و یا بخشی از یک نرم افزار را در پایتون بنویسید. درحالیکه تمامی بسته ابزاری رابط کاربری API (رابط برنامه نویسی اپلیکیشن) اندروید مستقیما در دسترس شما خواهد بود.

Chaqupy در محدوده ی سیستم استاندارد اندروید اجرا می شود :

  • اگر شما در حال استفاده از اندروید استودیو باشید می توانید استفاده از Chaqupy را بدون هیچ گونه تغییری در پروژه در حال اجرا و در ۵ دقیقه آغاز نمایید.
  • دانلود و نصب به صورت خودکار و از طریق Gradle صورت می پذیرد.

 

برای شروع

 

4. Pyqtdeploy

pyqtdeploy ابزاری برای بارگذاری برنامه های PyQt است و عملیات بارگذاری بر بستر رایانه های شخصی (Linux, Windows and OS X) و پلتفرم های تلفن همراه (iOS and Android) را پشتیبانی می کند.

عملکرد pyqtdeploy بر اساس عملیات برداشتن کدهای PyQt، ثابت سازی و جلوگیری از تغییر آن ها می باشد که نهایتا در یک فایل منبع +Q و به کمک ابزارهای rcc به کد ++C تبدیل می گردد. ناگفته نماند که کتابخانه ی استاندارد پایتون هم به شیوه ی مشابه مدیریت و سازماندهی می شود.
pyqtdeploy همچین فایلی با فرمت Qt.pro را تولید می کند که تمامی کدهای ++C نوشته شده را توضیح می دهد.

در این مرحله ابزار qmake در Qt بکار گرفته می شود تا نوعی فایل اجرایی مخصوص پلتفرم را بسازد که در مراحل بعد یک فایل اجرایی را تولید می کند. بعد ها Qt یا ابزارهای خاص پلتفرم می توانند برای تبدیل آن برنامه قابل اجرا به پکیج قابل بارگذاری بر پلتفرم های مختلف استفاده شوند.

  • برای اجرای pyqtdeploy نصب PyQt5 و پایتون با حداقل نسخه ی ۳.۲ لازم است.
  • کتابخانه های PyQt4 و PyQt5 ( کد نویسی شده با پایتون با حداقل نسخه ی ۲.۶ به بعد) پایتون ۳.۳ به بعد را پشتیبانی می کند.
  •  pyqtdeploy تابع قوانین توضیع نرم افزاری برکلی (BSD) است.

 

5. QPython

QPython یک موتور اسکریپت نویسی قابل نصب و یک محیط برنامه نویسی است.
تصویر لوگو QPython

در اغلب موارد اسکریپت ها می توانند کار شما را به خوبی یک اپلیکیشن مخصوص پلتفرم پیش ببرند. شما قادر به انجام این کار با استفاده از QPython هستید.

QPython موتور اسکریپتی است که برنامه های پایتون را روی دستگاه های اندرویدی به اجرا در آورده و به توسعه دهندگان اجازه توسعه نرم افزار های اندروید را می دهد.

QPython بسته ی توسعه دهنده کاملی را شامل می‌شود که به شما در گسترش برنامه ها در صفحه ی کنسول عادی کمک می کند.

 

6. SL4A

لایه اسکریپت نویسی اندروید یا SL4A، که پیش تر ASE (محیط اسکریپ نویسی اندروید) نامیده می شد، مجموعه ای از “facade” (الگوی طراحی نرم افزار) است که یک زیرمجموعه ی بسیار ساده شده از API می باشد.

SL4A زبان های اسکریپ نویسی را به اندروید وارد می کند. این عمل به‌واسطه اجازه دادن به کاربر برای ادیت و به اجرا درآوردن اسکریپت ها و تعامل مستقیم با مفسر های اندروید صورت می پذیرد.

این اسکریپت ها به بسیاری از API های موجود برای برنامه های گسترش یافته اندروید دسترسی داشته و از یک محیط کاربری خلاصه شده برای سهولت هرچه بیشتر در کار استفاده می کنند.

اسکریپت ها می توانند به صورت تعاملی در ترمینال ودر پس زمینه به اجرا در آیند.

در حال حاضر زبان های Python, Perl, JRuby, Lua, BeanShell, JavaScript, Tcl و shell توسط این سیستم پشتیبانی می شوند که به تعداد این زبان ها افزوده خواهد شد. پس برای نمونه شما می‌توانید با SL4A اجرای کدهای پایتون در اندروید را تجربه کنید.

برای بررسی بیشتر قابلیت های Sl4A می توانید به صفحه ی SL4A Video Help در یوتیوب مراجعه کنید.
Sl4A برای توسعه دهندگان طراحی شده و واسطه اسکریپت نویسی نسبتا جدیدی محسوب می شود.

 

 

همچنین در  هم رویش بخوانید:

SL4A چیست ؟ آیا ابزاری برای برنامه ‌نویسی اندروید با پایتون است؟

 

 

7. PySide

Pyside بسته ی اتصال پایتون برای Qt است که در سطوح پایه از اندروید هم پشتیبانی می کند.

تصویر لوگو PySide

پروژه های Pyside مجوز GPL (پروانه عمومی گنو)برای اتصال پایتون به Qt4 را فراهم می آورند.

Pyside همچنین شامل زنجیره ابزاری کامل برای ایجاد سریع اتصالات کدها با پایه ی Qt و سلسله مراتب ++C می باشد.

Pyside قابلیت توسعه چه برای منابع متن باز و رایگان و چه برای نرم افزارهای اختصاصی را فراهم آورده و هدف نهایی آن، پشتیبانی پلتفرم های Qt است.

 

8.Termux

Termux نمونه ترمینال اندروید و محیط لینوکس است که مستقیما و بدون نیاز به نصب و تنظیمات قابل استفاده است.

نسخه ی پایه به صورت خودکار نصب خواهد شد ولی سایر پکیج ها از طریق مدیریت بسته ی APT در دسترس هستند.

اگرچه جاوا زبان غالب برنامه نویسی اندروید است، هیچ اثری از Jython (پیاده‌سازی زبان پایتون که به زبان جاوا نوشته شده ‌است)در این پلتفرم وجود ندارد.

 

منبع :

Tools to run Python on Android

 

کلیدواژگان

پایتون در اندروید | پایتون برای اندروید | اندروید با پایتون | اندروید و پایتون | کیوی چیست | kivy چیست | beeware چیست | what is beeware | kivy یا beeware | کیوی یا beeware

 

دوره های آموزشی مرتبط

نویسنده :

سئو و ویراستاری :

زیبا عامریان هستم فارغ‌التحصیل مهندسی کامپیوتر و متخصص سئو و بازاریابی محتوا. در تیم اجرایی هم‌رویش مدیریت واحد محتوا رو به عهده دارم و امیدوارم که تونسته باشم تاثیر خوبی روی سئو و کیفیت خوانش محتوای هم‌رویش بگذارم.

زیبا عامریان هستم فارغ‌التحصیل مهندسی کامپیوتر و متخصص سئو و بازاریابی محتوا. در تیم اجرایی هم‌رویش مدیریت واحد محتوا رو به عهده دارم و امیدوارم که تونسته باشم تاثیر خوبی روی سئو و کیفیت خوانش محتوای هم‌رویش بگذارم.

3 دیدگاه برای “ابزارهای اجرای پایتون در اندروید

  1. اشکان گفته:

    سلام امیدوارم حالتون خوب باشه
    میخواستم‌بدونم‌ نوشتن اپ اندروید با پایتون
    آیا سرعت اپلیکیشن رو پایین نمیاره چون پایتون زبان سطح بالایی هست و مفسری هستش؟!

    • مصطفی آصفی گفته:

      سلام به شما. به طور کلی و در مورد اپ های مرسوم باید بگم خیر. ما در این آموزش جامع کیوی با هم یک اپ متریال نقشه ساختیم و شما می بینید که سرعت لود بخش های صفحه کاملا طبیعیه.

      یک بحث دیگه از سرعت لود اپ ها بر می گرده به ارتباطی که با سرور دارن. اپلیکیشن های مرسوم شبکه اجتماعی و فروشگاهی معمولا بخش عمده کارشون سمت سرور هست. توسعه اپ با پایتون وقتی جذاب میشه که شما برای پروژه های کوچک تا متوسط بخواهید که صرفا روی یک زبان تمرکز کنید و فرانت اند و بک اند رو با پایتون داشته باشین. برای مثال تقریبا تمام کدهای سرور اینستاگرام با پایتون و فریمورک جنگو (+) نوشته شده.

      چالش اصلی در توسعه اپ با پایتون در حال حاضر محیط توسعه هست. یک مقدار روند توسعه برای مثال با کیوی کنده چون IDE مخصوص خودش رو نداره که شما بتونید عناصر صفحه رو گرافیکی بچینید. یک چالش هم روی فارسی سازی داریم که در کیوی دشواره.

  2. حمید عسکری گفته:

    عالی بود فقط ترجمه شده بود احساس می کنم.خیلی کلی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search

مطالب مرتبط

دسته بندی مطالب