سام هریس ، متفکر و عصب‌شناس، نظرات خود را قالب یک سخنرانی تفکربرانگیز تد (TED) بیان کرده. در ادامه، واحد تحقیقات هم رویش خلاصه ای از این سخنرانی را برای شما عزیزان آماده کرده است.

فهرست مطالب

آیا زمانی که ماشین‌های ابر‌هوشمند را بسازیم، دنیای بهتری خواهیم داشت؟

سام هریس می گوید : قرار است که ما ماشین‌های فوق‌بشری بسازیم. در حالی که درک درستی از مشکلات پیش روی آن نداریم. اکنون دو راه در مقابل ماست :

یکی اینکه پیشرفت را متوقف کنیم. اما مشکل این است که ماشین‌های فعلی درجه‌ی هوشمندی بالایی ندارند. آنها قادر به حل معضلاتی چون گسترش سیستم های اقتصادی ، معالجه‌ی انواع سرطان‌ها و آلزایمر و صدها مشکل دیگر نیستند. همچنین می‌دانیم ترمزی هم برای کشیدن و توقف تکنولوژی موجود نیست.

پس باید راه دوم را برگزینیم. مسیر توسعه‌ی هوش مصنوعی را طی کنیم. این چیزی است که آینده‌ی ما را پرمخاطره می‌کند. چرا که اگر ماشین‌هایی بسازیم که از ما باهوش‌تر باشند چه‌ بسا آنها خود را اصلاح کنند. آنگاه خطر این است که این اصلاح از کنترل ما خارج شود.

 

می توانید در هم رویش دریافت کنید :

آموزش GEP برای تابع یابی با هوش مصنوعی

 

آیا هوش مصنوعی مانند فیلم های هالیوودی سعی در نابودی بشریت خواهد کرد؟

البته این تصور که مانند فیلم‌های سینمایی، ماشین‌های دست‌ساخته‌ی ما ارتشی از ربات‌های بدطینت تشکیل دهند و مانند هیولا به ما حمله کنند، نگران‌کننده نیست. نگرانی از این است که ماشین‌های ساخته شده‌ی ما، از ما توانمندتر بشوند. آنگاه کمترین انحراف بین اهداف ما و آنها، می‌تواند ما را نابود کند.

اگر قبول ندارید به رابطه‌ی ما با مورچه‌ها توجه کنید. ما سعی می‌کنیم به آنها آزار نرسانیم. اما اگر بخواهیم ساختمانی بسازیم و مورچه‌ها در مسیر ما باشند آنها را قلع و قمع می‌کنیم.

 

سکانسی-از-فیلم-من-ربات-هستم
صحنه ای از فیلم I, Robot محصول 2004
سام هریس می گوید : البته این تصور که مانند فیلم‌های سینمایی ، ماشین‌های دست‌ساخته‌ی ما ارتشی از ربات‌های بدطینت تشکیل دهند و مانند هیولا به ما حمله کنند ، نگران‌کننده نیست .

 

برتری گرفتن هوش مصنوعی به هوش انسانی، مطلوب یا تهدید؟

موضوع را بیشتر بررسی کنیم. میزان و مقدار هوش موجودات متفاوت است. مثلاً میزان هوش «جان فون نیومن» (ریاضی دان مجار-آمریکایی) را با هوش من و با هوش یک مرغ مقایسه کنید. می‌بینید که گستره‌ی هوش خیلی وسیع است. حال اگر ما ماشینی ابر هوشمند بسازیم که از ما هوشیارتر باشد و این هوش روزافزون هم باشد. به تدریج عملکردش از افراد بشری بالا و بالاتر می‌رود. تا جایی که ما حتی نمی‌توانیم آن را درک کنیم تا چه برسد به اینکه بخواهیم آن را محدود کنیم.

در این حالت خوشبینانه ‌ترین سناریو چنین خواهد بود که این ماشین‌ها‌ی ابرهوشمند همه‌ی انسان‌ها را از کار بدنی نجات خواهند داد. آدمیان فقط به استراحت و تفریح می‌پردازند. در کل جهان جشنواره‌ای از تفریح و شادی برقرار خواهد شد. اما بر سر نظام‌های سیاسی و اقتصادی چه می‌آید؟

ثروت و فقر در مقابل هم قرار می‌گیرند. بحران های اجتماعی عظیم روی می‌دهد. در چنان اوضاعی روس‌ها و چینی‌ها در اندیشه‌ی استفاده‌ی هرچه بیشتر از این ماشین‌های هوشمند برای جنگ‌های زمینی و سایبری خواهند بود.

 

هوش-مصنوعی-علیه-بشریت
ارتقای هوش مصنوعی به معنای نابودی بشریت؟

چقدر به احتمال وقوع این حوادث اندیشیده ایم؟

بسیاری از ما وقوع این حوادث و مشکلات را در آینده‌ی دور ارزیابی می‌کنیم. اما ارجاع دادن مشکل به افق زمانی آینده شاید ذهن ما را آرام کند اما ناموجه است و واقعیت را تغییر نمی دهد.

حقیقت این است که ما قادر نیستیم تا در مقابل این خطراتی که پیش روی بشریت قرار گرفته واکنش عاطفی مناسبی داشته باشیم. به عبارت دیگر نمی‌توانیم روابط میان انسانها را برای آن زمان بهینه سازیم. من هم راه‌حلی ندارم جز این که توصیه کنم که راجع به آن فکر کنید.

+ پیش از این آموزش ربات هوش مصنوعی ChatGPT در هم‌رویش منتشر شد. برای دیدن فیلم معرفی این آموزش بر روی این لینک (+) و یا پخش کننده پایین کلیک کنید:

 

 

برای تهیه این بسته آموزشی بر روی لینک زیر کلیک کنید:

آموزش ChatGPT — شروع سریع ویژه ایرانیان

 

در مجله هم رویش منتشر شد:

تاریخچه کوتاه از هوش مصنوعی : بخش اول ______ تاریخچه تصویری

تاریخچه کوتاه از هوش مصنوعی : بخش دوم ______ تاریخچه تحلیلی

هر آنچه که نیاز است درباره هوش مصنوعی بدانید را بخوانید

تاریخچه مختصر هوش مصنوعی (AI) – جدول زمانی هوش مصنوعی

منبع : TED.COM

 

کلیدواژگان

سیستم های هوشمند | سیستم‌های هوشمند | برنامه نویسی هوش مصنوعی | برنامه نویسی هوش مصنوعی چیست | برنامه نویسی با هوش مصنوعی | زبان برنامه نویسی هوش مصنوعی

 

دوره های آموزشی مرتبط

نویسنده :

سئو و ویراستاری :

زیبا عامریان هستم فارغ‌التحصیل مهندسی کامپیوتر و متخصص سئو و بازاریابی محتوا. در تیم اجرایی هم‌رویش مدیریت واحد محتوا رو به عهده دارم و امیدوارم که تونسته باشم تاثیر خوبی روی سئو و کیفیت خوانش محتوای هم‌رویش بگذارم.

زیبا عامریان هستم فارغ‌التحصیل مهندسی کامپیوتر و متخصص سئو و بازاریابی محتوا. در تیم اجرایی هم‌رویش مدیریت واحد محتوا رو به عهده دارم و امیدوارم که تونسته باشم تاثیر خوبی روی سئو و کیفیت خوانش محتوای هم‌رویش بگذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search

مطالب مرتبط

دسته بندی مطالب